Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

907
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

643
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی همبستگی ویژگی های شخصیتی با عادت های غذایی در دانشجویان دختر

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 63

چکیده

 زمینه و هدف: تغذیه صحیح در پیشگیری از بیماری های مزمن و ارتقای سلامتی, نقش به سزایی دارد. عوامل روان شناختی نیز نقش مهمی در شکل گیری انتخاب ها و در نتیجه عادت های غذایی دارند, و شخصیت به عنوان یک عامل کلیدی در این زمینه مطرح است. مطالعه حاضر با هدف تعیین همبستگی ویژگی های شخصیتی با عادت های غذایی در دانشجویان دختر انجام شد.روش بررسی: پژوهش حاضر به روش توصیفی از نوع همبستگی بر روی 224 دانشجوی دختر دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (سال 1393-1392) در بازه سنی 30-18 سال انجام شد. ویژگی های شخصیتی (روان رنجورخویی, برونگرایی, انعطاف پذیری, توافق پذیری, باوجدان بودن (با استفاده از پرسشنامه پنج عاملی شخصیت نئو (NEO) و عادت های غذایی به وسیله پرسشنامه عادات غذایی شامل 20 سوال مرتبط ارزیابی شد. داده ها از طریق ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام تحلیل شدند. سطح معنی داری, p<0.05 در نظر گرفته شد.یافته ها: در این مطالعه روان رنجورخویی و انعطاف پذیری بالا با امتیاز پایین عادت های غذایی, همبستگی داشت (p<0.01). سطوح بالاتر ویژگی باوجدان بودن با امتیاز بالای عادات غذایی, همبستگی نشان داد (p<0.01). بر اساس تحلیل رگرسیون, با استفاده از ویژگی های شخصیتی, امتیاز عادت های غذایی قابل پیش بینی بود (p<0.01).نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد ویژگی های شخصیتی روان رنجورخویی و انعطاف پذیری با عادات غذایی ناسالم و باوجدان بودن با عادات غذایی سالم, همبستگی دارد. بنابراین, آموزش های تغذیه ای مناسب بر اساس ویژگی های شخصیتی دانشجویان, به منظور اصلاح الگوهای غذایی و پیشگیری از بیماری های مزمن در آنان توصیه می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گلستان باغ، نجمه، امانی، رضا، نعمت پور، سرور، و حقیقی زاده، محمدحسین. (1395). بررسی همبستگی ویژگی های شخصیتی با عادت های غذایی در دانشجویان دختر. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، 10(3)، 55-63. SID. https://sid.ir/paper/132180/fa

    Vancouver: کپی

    گلستان باغ نجمه، امانی رضا، نعمت پور سرور، حقیقی زاده محمدحسین. بررسی همبستگی ویژگی های شخصیتی با عادت های غذایی در دانشجویان دختر. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم[Internet]. 1395؛10(3):55-63. Available from: https://sid.ir/paper/132180/fa

    IEEE: کپی

    نجمه گلستان باغ، رضا امانی، سرور نعمت پور، و محمدحسین حقیقی زاده، “بررسی همبستگی ویژگی های شخصیتی با عادت های غذایی در دانشجویان دختر،” مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، vol. 10، no. 3، pp. 55–63، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/132180/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا