مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,267
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

224
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر پیش تغذیه عصاره زیره سبز بر ادم مغزی حاصل از سکته مغزی در مدل جانوری رت

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 25

چکیده

 زمینه و هدف: ایسکمی مغزی به قطع یا کاهش جریان خون در مغز و یا قسمت های دیگری از مغز اطلاق می شود. حدود 80% سکته های مغزی از نوع ایسکمی می باشد. زیره سبز (Cuminum cyminum L) از خانواده چتریان حاوی آنتی اکسیدان های قوی تانن و کومین آلدئید است. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر عصاره زیره سبز برکاهش ادم مغزی حاصل از سکته مغزی انجام گرفت.روش بررسی: در این مطالعه تجربی از 5 گروه 6 تایی رت نر استفاده شد.گروه ها شامل گروه شم, کنترل و 3 گروه آزمایشی بود که به ترتیب دوز های 25, 50 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن از عصاره زیره سبز را به صورت خوراکی به مدت 30 روز دریافت کردند.در گروه شم القای ایسکمی صورت نگرفت و به گروه کنترل آب مقطر داده شد. 2 ساعت بعد از آخرین گاواژ, حیوانات گروه های آزمایشی و کنترل تحت جراحی MCAO جهت اندازه گیری میزان ادم مغزی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از آزمون واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری, p<0.05 در نظر گرفته شد.یافته ها: در این مطالعه بین میزان ادم مغزی در گروه دریافت کننده عصاره (دوز 100 میلی گرم) نسبت به گروه کنترل و بین دو نیمکره در گروه کنترل و گروه های دریافت کننده عصاره با دوز 25 و 50 میلی گرم, تفاوت معنی داری وجود داشت, ولی در گروه دریافت کننده عصاره با دوز 100میلی گرم, تفاوت معنی دار نبود.نتیجه گیری: طبق نتایج این مطالعه, پیش تیمار با عصاره خوراکی زیره سبز (دوز100 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن) می تواند ادم مغزی حاصل از سکته مغزی را کاهش دهد و باعث القای حفاظت عصبی گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    منصوری، مهدیس، رهنما، مهدی، و بیگدلی، محمدرضا. (1394). تاثیر پیش تغذیه عصاره زیره سبز بر ادم مغزی حاصل از سکته مغزی در مدل جانوری رت. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، 9(9)، 19-25. SID. https://sid.ir/paper/132428/fa

    Vancouver: کپی

    منصوری مهدیس، رهنما مهدی، بیگدلی محمدرضا. تاثیر پیش تغذیه عصاره زیره سبز بر ادم مغزی حاصل از سکته مغزی در مدل جانوری رت. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم[Internet]. 1394؛9(9):19-25. Available from: https://sid.ir/paper/132428/fa

    IEEE: کپی

    مهدیس منصوری، مهدی رهنما، و محمدرضا بیگدلی، “تاثیر پیش تغذیه عصاره زیره سبز بر ادم مغزی حاصل از سکته مغزی در مدل جانوری رت،” مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، vol. 9، no. 9، pp. 19–25، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/132428/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button