مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

522
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

592
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط بار اسیدی رژیم غذایی با گلیوما: یک مطالعه مورد-شاهدی

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 20

چکیده

 زمینه و هدف اطلاعات محدودی در زمینه ارتباط عوامل رژیم غذایی با خطر ابتلا به گلیوما وجود دارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بین بار اسیدی رژیم غذایی (DAL) و خطر گلیوما در بزرگسالان ایرانی صورت گرفت. روش بررسی این مطالعه مورد-شاهدی بر روی 128 بیمار مبتلا به گلیوما و 256 فرد سالم (همسان سازی شده از نظر سن و جنس) در ایران انجام شد. دریافت های غذایی شرکت کنندگان با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک معتبر مورد سنجش قرار گرفت. DAL با استفاده از پروتئین به نسبت پتاسیم (پروتئین/ پتاسیم) برآورد شد و گلیوما براساس آزمایش ها ی پاتولوژیک تشخیص داده شد. یک پرسشنامه دقیق شامل تعدادی مخدوش کننده غیرغذایی تکمیل گردید. یافته ها در این مطالعه, افراد در بالاترین سهک DAL نسبت به افراد در پایین ترین سهک, شانس بالاتری برای ابتلا به گلیوما داشتند. (57/2-88/0: CI 95%, 50/1: OR). پس از تعدیل عوامل مخدوشگر, افراد در بالاترین سهک نسبت به افراد در پایین ترین سهک امتیاز DAL, به طور قابل توجهی از شانس بیشتری برای ابتلا به گلیوما برخوردار بودند (45/3-02/1: CI 95%, 87/1: OR). تعدیل بیشتر برای شاخص های دریافت گوشت و فرآورده های گوشتی, حبوبات و آجیل, میوه ها, چای و قهوه (03/0=p, 65/3-06/1: CI 95%, 97/1: OR) و نمایه توده بدنی (03/0= p, 64/3-06/1: CI 95%, 96/1: OR), تاثیر معنی داری روی این ارتباط نداشت. نتیجه گیری نتایج این مطالعه نشان داد ارتباط مثبت معنی داری بین بار اسیدی رژیم غذایی با خطر گلیوما وجود دارد که براساس نسبت پروتئین به پتاسیم, در میان بزرگسالان برآورد شده است. انجام مطالعات بیشتر, به خصوص آینده نگر با پیگیری طولانی مدت, برای تایید این یافته ها ضروری است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    موسوی، سیدمحمد، میلاجردی، علیرضا، شایان فر، مهدی، و اسماعیل زاده، احمد. (1398). ارتباط بار اسیدی رژیم غذایی با گلیوما: یک مطالعه مورد-شاهدی. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، 13(1 )، 11-20. SID. https://sid.ir/paper/132522/fa

    Vancouver: کپی

    موسوی سیدمحمد، میلاجردی علیرضا، شایان فر مهدی، اسماعیل زاده احمد. ارتباط بار اسیدی رژیم غذایی با گلیوما: یک مطالعه مورد-شاهدی. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم[Internet]. 1398؛13(1 ):11-20. Available from: https://sid.ir/paper/132522/fa

    IEEE: کپی

    سیدمحمد موسوی، علیرضا میلاجردی، مهدی شایان فر، و احمد اسماعیل زاده، “ارتباط بار اسیدی رژیم غذایی با گلیوما: یک مطالعه مورد-شاهدی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، vol. 13، no. 1 ، pp. 11–20، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/132522/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button