مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,588
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

519
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان مصرف پروتئین خوراکی بر اساس محاسبه سرعت تولید اوره در بیماران همودیالیزی مزمن شهر کرمان در سال 1380

نویسندگان

 رشیدفرخی فرین | مجدزاده نپتون | دهقانی محمود | صدور گواهی نویسنده 

صفحات

 صفحه شروع 188 | صفحه پایان 196

چکیده

 سو تغذیه یکی از مشکلات شایع در بیماران دیالیزی مزمن است. راه های مختلفی جهت ارزیابی وضعیت تغذیه ای بیماران همودیالیزی وجود دارد که یکی از آنها محاسبه سرعت تولید اوره است. از آنجایی که اوره تنها از کاتابولیسم پروتئین ها حاصل می شود و بین اوره تولید شده و پروتئین کاتابولیزه شده (PCR: Protein Catabolic Rate) یک رابطه خطی وجود دارد, با استفاده از اوره تجمع یافته در فاصله بین دو دیالیز می توان به میزان PCR در این مدت پی برد. در بیمارانی که در تعادل ازتی خنثی به سر می برند میزان پروتئین کاتابولیزه شده و پروتئین مصرف شده تقریبا با هم مساوی است. این مطالعه بر روی 44 بیمار همودیالیزی مراجعه کننده به مراکز همودیالیز شهر کرمان انجام شد. اطلاعات مورد نیاز در دو دیالیز متوالی جمع آوری شد و با کمک BUN انتهای دیالیز اول و ابتدای دیالیز دوم و فاصله بین دو دیالیز PCR محاسبه شد که میانگین و انحراف معیار آن g/kg/day ‏0.97±0.85 بود. بر اساس نتایج 54% بیماران دچار سو تغذیه بودند و PCR کمتر از 1g/kg/day داشتند. سپس ارتباط PCR با فاکتورهای سن, علت نارسایی کلیه, میزان تحصیلات و میزان آلبومین سرم بررسی شد که در هیچ مورد ارتباط آماری معنی داری وجود نداشت PCR. در زنان به طور قابل توجهی کمتر از مردان بود (P<0.05) و همبستگی آماری میان PCR و زمان گذشته از آغاز درمان با همودیالیز معکوس و با ارزش بود (P<0.05). و میان PCR و تعداد دیالیز در هفته ارتباط آماری معنی داری وجود داشت (P<0.05). میانگین و انحراف معیار کفایت دیالیز 0.67±0.37 بود. در حالیکه بر اساس مطالعات متعدد مقدار مطلوب کفایت دیالیز بالاتر از 1.2 است. ارتباط آماری میان کفایت دیالیز و PCR با ارزش بود (P<0.05) با توجه به اینکه میزان مطلوب 1-1.2 g/kg/24h PCR می باشد, بیماران بررسی شده در مطالعه حاضر در مجموع از سو تغذیه رنج می بردند و بیشتر موارد مبتلا به سو تغذیه زنان و بیمارانی بودند که مدت طولانی تری تحت درمان با همودیالیز قرار داشتند. در این مطالعه ارزش PCR و آلبومین سرم در برآورد وضعیت تغذیه ای مشابه نبود. کم بودن کفایت دیالیز یکی از علل مهم سو تغذیه در بیماران مورد بررسی بود. بنابراین تلاش برای اصلاح کفایت دیالیز می تواند تاثیر مهمی بر بهبود اشتها و وضعیت تغذیه ای بیماران همودیالیزی و در نتیجه کاهش شیوع مرگ و میر این بیماران داشته باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رشیدفرخی ، فرین ، مجدزاده، نپتون ، و دهقانی ، محمود. (1383). بررسی میزان مصرف پروتئین خوراکی بر اساس محاسبه سرعت تولید اوره در بیماران همودیالیزی مزمن شهر کرمان در سال 1380. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 11(4)، 188-196. SID. https://sid.ir/paper/14/fa

    Vancouver: کپی

    رشیدفرخی فرین ، مجدزاده نپتون ، دهقانی محمود. بررسی میزان مصرف پروتئین خوراکی بر اساس محاسبه سرعت تولید اوره در بیماران همودیالیزی مزمن شهر کرمان در سال 1380. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان[Internet]. 1383؛11(4):188-196. Available from: https://sid.ir/paper/14/fa

    IEEE: کپی

    فرین رشیدفرخی ، نپتون مجدزاده، و محمود دهقانی، “بررسی میزان مصرف پروتئین خوراکی بر اساس محاسبه سرعت تولید اوره در بیماران همودیالیزی مزمن شهر کرمان در سال 1380،” مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان، vol. 11، no. 4، pp. 188–196، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/14/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button