مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,141
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,329
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و رئولوژیکی صمغ حاصل از برگ پنیرک (Malva Neglecta)

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 30

چکیده

 مقدمه: صمغ ها گروهی از ترکیبات پلی ساکاریدی با وزن مولکولی بالا هستند که به راحتی و تحت شرایط مناسب در آب پراکنده می شوند و کاربردهای گسترده ای مانند تثبیت کنندگی, اصلاح بافت, عامل ژل کننده, قوام دهندگی و امولسیفایری دارند. هدف از این پژوهش شناسایی خواص فیزیکوشیمیایی و رئولوژیکی صمغ جدید برگ پنیرک می باشد.مواد و روش ها: صمغ حاصل از برگ گیاه پنیرک با آب گرم استخراج و با کمپلکس باریم خالص سازی شد. صمغ خالص سازی شده از لحاظ ترکیبات شیمیایی تشکیل دهنده بررسی شد. همچنین خصوصیات رئولوژیکی صمغ نیز در محدوده سرعت برشی 0.1-1000 بر ثانیه, با ویسکومتر بروکفیلد بررسی و رفتار جریان و تاثیر دما غلظت صمغ بر ویسکوزیته مورد بررسی قرا گرفت.یافته ها: ترکیبات شیمیایی صمغ شامل 8.12±0.43 درصد رطوبت, 77.04±0.83 درصد کربوهیدرات, 8.56±0.62 درصد پروتئین, 2.49±0.3 درصد خاکستر و 5.33±0.29 درصد اسید اورونیک بر اساس وزن خشک بود. در میان مدل های رئولوژیک, مدل قانون توان به خوبی رفتار این صمغ را توصیف کرد. مدل آرنیوس برای مطالعه وابستگی ویسکوزیته صمغ به دما به کار گرفته شد و به خوبی توانست خصوصیات صمغ را نشان دهد. سه مدل نمایی, چندجمله ای و توان برای توصیف اثر غلظت بر ویسکوزیته در سرعت برشی 10 بر ثانیه بکار گرفته شد.نتیجه گیری: این صمغ با توجه به رفتار رقیق شونده با برش می تواند در صنعت غذا مورد استفاده قرار گیرد. در غلظت های بالا صمغ حساسیت بالاتری نسبت به افزایش دما از خود نشان داد و مدل پاورلا به عنوان بهترین مدل برای ارزیابی تاثیر غلظت بر ویسکوزیته تعیین گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    حسن پور امنیه، آزاده، جوینده، حسین، حجتی، محمد، و ناصحی، بهزاد. (1397). بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و رئولوژیکی صمغ حاصل از برگ پنیرک (Malva Neglecta). علوم غذایی و تغذیه، 15(2 (پیاپی 58) )، 19-30. SID. https://sid.ir/paper/143103/fa

    Vancouver: کپی

    حسن پور امنیه آزاده، جوینده حسین، حجتی محمد، ناصحی بهزاد. بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و رئولوژیکی صمغ حاصل از برگ پنیرک (Malva Neglecta). علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1397؛15(2 (پیاپی 58) ):19-30. Available from: https://sid.ir/paper/143103/fa

    IEEE: کپی

    آزاده حسن پور امنیه، حسین جوینده، محمد حجتی، و بهزاد ناصحی، “بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و رئولوژیکی صمغ حاصل از برگ پنیرک (Malva Neglecta)،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 15، no. 2 (پیاپی 58) ، pp. 19–30، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143103/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button