مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,815
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

744
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی الگوی اسیدهای چرب غیر اشباع و ترکیب شیمیایی گوشت لابستر خاردار (Panulirus homarus) صید شده از خلیج فارس

صفحات

 صفحه شروع 43 | صفحه پایان 50

چکیده

 مقدمه: اسیدهای چرب غیراشباع و از جمله آنها DHA و EPA که مهمترین اسیدهای چرب غیراشباع با چند پیوند دوگانه هستند نقش مهمی در سلامت انسان دارند. تحقیقات نشان داده ا ند که اسیدهای چرب امگا 3 EPA و DHA در کاهش کلسترول و فشارخون نقش مهمی دارند. لابستر خاردار مهم ترین گونه شیلاتی در آسیا محسوب می شود. مواد و روش ها: برای این بررسی تعداد 20 نمونه لابستر (Panulirus homarus) نر و ماده به صورت تصادفی در بهار 1395 از آبادان (استان خوزستان) صید گردید. سپس در آزمایشگاه, اندازه گیری ترکیبات شیمیایی (پروتئین, چربی, رطوبت و خاکستر) و میزان اسیدهای چرب غیر اشباع پس از سنجش طول و وزن لابسترها صورت گرفت. یافته ها: بر اساس نتایج, میزان پروتئین و چربی گوشت لابستر به ترتیب حدود 23% و 4% بود. ترکیبات شیمیایی شامل پروتئین, چربی, رطوبت و خاکستر در گونه لابستر نر و ماده اختلاف معنی داری نداشت (P>0.05). فراوانترین اسید چرب غیر اشباع مربوط به اسید اولئیک C18:1(9) بود که در لابستر نر و ماده به ترتیب 17.11% و 17.93%به دست آمد. بیشترین اسید چرب اشباع, تک غیر اشباع و چند غیر اشباع در این گونه به ترتیب اسید پالمیتیک C16:0, اولئیک اسید C18:1(9)و دوکوزا هگزا انوئیک اسید C22:6 بود. نتیجه گیری: لابستر با داشتن بیش از 23% پروتئین, تنها حدود 4% چربی و به عنوان منبعی سرشار از اسیدهای چرب امگا 3, EPA و DHA دارای ارزش غذایی بالا برای مصرف انسان می باشد. لذا مصرف آن در کنار سایر آبزیان توصیه می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بغلانی، فواد، رییسی، مهدی، و رومیانی، لاله. (1397). بررسی الگوی اسیدهای چرب غیر اشباع و ترکیب شیمیایی گوشت لابستر خاردار (Panulirus homarus) صید شده از خلیج فارس. علوم غذایی و تغذیه، 15(3 (پیاپی 59) )، 43-50. SID. https://sid.ir/paper/143113/fa

    Vancouver: کپی

    بغلانی فواد، رییسی مهدی، رومیانی لاله. بررسی الگوی اسیدهای چرب غیر اشباع و ترکیب شیمیایی گوشت لابستر خاردار (Panulirus homarus) صید شده از خلیج فارس. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1397؛15(3 (پیاپی 59) ):43-50. Available from: https://sid.ir/paper/143113/fa

    IEEE: کپی

    فواد بغلانی، مهدی رییسی، و لاله رومیانی، “بررسی الگوی اسیدهای چرب غیر اشباع و ترکیب شیمیایی گوشت لابستر خاردار (Panulirus homarus) صید شده از خلیج فارس،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 15، no. 3 (پیاپی 59) ، pp. 43–50، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143113/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button