مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

802
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

670
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر پرتودهی روی ترکیبات فرار طبیعی نعناع خشک و مهاجرت کرده از بسته بندی به درون آن

صفحات

 صفحه شروع 5 | صفحه پایان 14

چکیده

 مقدمه: سبزی های خشک نظیر نعناع معمولا بمنظور پیشگیری از آلودگی ثانویه و کاهش بار میکروبی به صورت از پیش بسته بندی شده پرتودهی می شوند. تحت تاثیر این فرایند, نوع و مقدار ترکیبات موثره فرار طبیعی محصول تغییر می کند و نیز در نتیجه واکنش های رادیولیز, یکسری یون ها, رادیکال های آزاد و مواد فرار با وزن مولکولی کم از ماده بسته بندی آزاد می شوند و به درون بسته مهاجرت و در محصول جذب می شوند.مواد و روش ها: سبزی خشک نعناع بصورت مخلوطی از نعناع معمولی و صحرایی در کیسه هایی از فیلم پلیمری سه لایه پلی پروپیلنی و تحت سه دز تشعشعی 8, 10 و 15 کیلوگری قرار داده شد. سپس تغییرات ایجاد شده در ترکیبات فرار طبیعی و آزاد شده از ماده بسته بندی توسط تکنیک تقطیر- استخراج جداسازی و با گاز کروماتوگرافی همراه با آشکارساز یونیزه کننده با شعله بررسی گردید.یافته ها: 59 نوع ترکیب مختلف شناسایی و در چهار گروه تفکیک شد: 1) ترکیبات فرار طبیعی نعناع نظیر (Sabinene, b-myrcene) که در نتیجه پرتودهی بطور کامل از بین رفتند. 2) ترکیباتی از مواد طبیعی نعناع که مقدارشان با افزایش دز پرتودهی افزایش یافت (نظیر Trans sabinene hydrate, cis-jasmone). 3) ترکیبات فرار طبیعی که در دزهای پایین لطمه ندیده ولی در 15 کیلوگری از بین رفته اند و 4) ترکیبات شیمیایی فرار حاصل از ماده بسته بندی پلیمری (نظیر tert-butyl benzene) که به درون بسته مهاجرت کردند.نتیجه گیری: نتایج نشان داد که ترکیبات طبیعی موجود در نعناع معمولی, به پرتودهی حساس تر می باشند و بمنظور حفظ کیفیت و ایمنی سبزی های خشک بسته بندی و پرتو داده شده ضروری است از حداکثر دز 8 کیلوگری و گونه های مقاوم تر نظیر نعناع صحرایی بسته بندی شده در پلیمرهای مقاوم نظیر پلی اتیلن ترفتالات استفاده گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ودائی، فاطمه، میزانی، مریم، مشهدی اکبربوجار، مسعود، و گرامی، عباس. (1395). بررسی تاثیر پرتودهی روی ترکیبات فرار طبیعی نعناع خشک و مهاجرت کرده از بسته بندی به درون آن. علوم غذایی و تغذیه، 13(2 (پیاپی 50))، 5-14. SID. https://sid.ir/paper/143150/fa

    Vancouver: کپی

    ودائی فاطمه، میزانی مریم، مشهدی اکبربوجار مسعود، گرامی عباس. بررسی تاثیر پرتودهی روی ترکیبات فرار طبیعی نعناع خشک و مهاجرت کرده از بسته بندی به درون آن. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1395؛13(2 (پیاپی 50)):5-14. Available from: https://sid.ir/paper/143150/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه ودائی، مریم میزانی، مسعود مشهدی اکبربوجار، و عباس گرامی، “بررسی تاثیر پرتودهی روی ترکیبات فرار طبیعی نعناع خشک و مهاجرت کرده از بسته بندی به درون آن،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 13، no. 2 (پیاپی 50)، pp. 5–14، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143150/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button