مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,374
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,329
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی عوامل موثر بر امنیت غذایی در خانوارهای کشاورز روستایی استان کهکیلویه و بویراحمد

صفحات

 صفحه شروع 77 | صفحه پایان 86

چکیده

 مقدمه: امنیت غذایی خانواده به معنی دسترسی خانواده به غذای کافی سالم و مغذی برای اطمینان از دریافت حداقل مقدار نیاز ضروری اعضای خانواده می باشد, با توجه به اهمیت امنیت غذایی خانواده به عنوان عامل رشد و تکامل مناسب برای همه افراد خانواده و رسیدن آنها به شکوفایی و باروری در جامعه, مطالعه حاضر صورت گرفته است.مواد و روش ها: این مطالعه به بررسی عوامل موثر بر وضعیت امنیت غذایی خانوار در میان خانوارهای کشاورز روستایی در استان کهکیلویه و بویراحمد می پردازد. از روش نمونه برداری تصادفی ساده برای دستیابی به نمون های شامل 223 پاسخ دهنده, که متشکل از سرپرست خانوارهای کشاورز از مناطق روستایی بود, استفاده گردید. داده های مورد نیاز از طریق اطلاعات هزینه درآمد خانوار مرکز آمار ایران و با استفاده از آمار توصیفی, شاخص های امنیت غذایی, شکاف کاستی مازاد امنیت غذایی و مدل پروبیت مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: نتایج, با استفاده از روش مصرف کالری, نشان داد که 46 درصد از خانوارهای روستایی از امنیت غذایی برخوردار بوده اند. خانوارهای روستایی برخوردار از امنیت غذایی حدود 43 درصد از حد پیشنهادی (2400 کالری در روز) کالری بیشتری دریافت کردند و این در حالی است که خانوارهای مبتلا به ناامنی غذایی, حدود 69 درصد مصرف کالری کمتری نسبت به حد پیشنهادی داشتند.نتیجه گیری: مشخص شد که درآمد سرپرست خانوار (p<0.00), نسبت مخارج خوراکی به مخارج کل خانوار (p<0.00) و اندازه مزرعه (p<0.01) تاثیر مثبتی بر امنیت غذایی خانوار داشته است. از طرف دیگر, جنسیت سرپرست خانوار (p<0.01), وضع سواد سرپرست خانوار (p<0.02) و اندازه خانوار (p<0.00) رابطه ای منفی با امنیت غذایی خانوار داشته اند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

زراعت کیش، سیدیعقوب، و کمالی، ژیلا. (1396). بررسی عوامل موثر بر امنیت غذایی در خانوارهای کشاورز روستایی استان کهکیلویه و بویراحمد. علوم غذایی و تغذیه، 14(2 (پیاپی 54))، 77-86. SID. https://sid.ir/paper/143151/fa

Vancouver: کپی

زراعت کیش سیدیعقوب، کمالی ژیلا. بررسی عوامل موثر بر امنیت غذایی در خانوارهای کشاورز روستایی استان کهکیلویه و بویراحمد. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1396؛14(2 (پیاپی 54)):77-86. Available from: https://sid.ir/paper/143151/fa

IEEE: کپی

سیدیعقوب زراعت کیش، و ژیلا کمالی، “بررسی عوامل موثر بر امنیت غذایی در خانوارهای کشاورز روستایی استان کهکیلویه و بویراحمد،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 14، no. 2 (پیاپی 54)، pp. 77–86، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143151/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button