مقدمه: کنار هندی از جمله میوه های مهم مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر می باشد. این تحقیق به منظور بررسی اثر اسیدسالیسیلیک و صمغ عربی بر برخی ویژگی های کمی و کیفی پس از برداشت میوه کنار هندی (Ziziphus mauritina Lam)انجام شد.مواد و روش ها: میوه ها پس از شستشو تحت تاثیر غلظت های مختلف اسیدسالیسیلیک (2mM, 1mM و 4mM)، صمغ عربی (5 و 10 درصد) و شاهد (آب مقطر) به مدت 15 دقیقه غوطه ور و سپس بسته بندی شدند و به یخچال با دمای 4oC منتقل شدند. میوه ها طی 30 روز و در فواصل زمانی 7 روزه از یخچال خارج شدند وویژگی هایی مانند درصد کاهش وزن، سفتی، رنگ، اسیدیته و میزان آسکوربیک اسید ارزیابی گردید. آزمایش به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی در 3 تکرار انجام شد.یافته ها: میزان اسیدیته در تمامی تیمارها به جز اسیدسالیسیلیک (2mM) و صمغ عربی (%10) در سطح 5 درصد بیشتر از نمونه های شاهد بودند. صمغ عربی (%10) بیشترین سفتی را در پایان آزمایش نشان داد گرچه تفاوت از نظر آماری معنی دار نبود. اسید سالیسیلیک در هر سه غلظت باعث حفظ وضعیت ظاهری میوه شد. اسیدسالیسیلیک در غلظت (4mM) در سطح 1 درصد معنی دار و بهترین تیمار در جلوگیری ازپوسیدگی بود و در غلظت (2mM) تاثیر کمتری در تبدیل رنگ سبز به زرد (زاویه هیو) داشت. از بین تیمارهای مورداستفاده صمغ عربی (%10) تاثیر بیشتری در جلوگیری از کاهش وزن داشت.نتیجه گیری: نتایج نشان داد اسیدسالسیلیک و صمغ عربی نقش موثری در حفظ وضعیت ظاهری، درخشندگی و جلوگیری از پوسیدگی میوه کنارهندی دارد و صمغ عربی (%10) نسبت به سالسیلیک اسید نقش موثرتری در سفتی میوه و جلوگیری از کاهش وزن میوه داشته است.