Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,039
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,006
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر روش استخراج بر ترکیب شیمیایی و فعالیت ضد میکروبی اسانس گیاه زنیان (Carum copticum)

صفحات

 صفحه شروع 10 | صفحه پایان 18

چکیده

 مقدمه: روش استخراج اسانس های گیاهی می تواند راندمان استخراج, درصد و نوع ترکیبات شیمیایی موجود در آن را تغییر دهد.مواد و روش ها: در این تحقیق اسانس حاصل از میوه های گیاه زنیان (Carum copticum), با دو روش تقطیر با آب و استخراج با مایکرویو بدون استفاده از حلال, استخراج گردیده و ترکیب شیمیایی اسانسهای حاصل به کمک دستگاه کروماتوگرافی گازی- اسپکتروسکپی جرمی (GC.MS) شناسایی شد. سپس جهت بررسی ویژگی ضدمیکروبی اسانس ها حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) اسانس ها با روش رقیق نمودن در محیط آگار بر باکتری Escherichia coli مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: در هر دو اسانس 11 ترکیب استخراج شد. اجزای اصلی اسانس در روش تقطیر با آب شامل: گاما- ترپینن (40.37%), پارا- سایمن (28%), تیمول (96.24%) گزارش شدند. در روش استخراج با مایکرویو بدون استفاده از حلال اجزای اصلی اسانس شامل: تیمول (35.28%), گاما- ترپینن (19.32%), پارا- سایمن (51.23%), کارواکرول (76.2%) گزارش شدند. نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان می دهد تفاوت در روش استخراج به ویژه از جهت درجه حرارت و زمان فرآیند سبب تغییر در ترکیبات شیمیایی بدست آمده می شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آبرومندآذر، پرویز، متقیان پور، زهرا، شریفان، انوشه، و لاریجانی، کامبیز. (1389). بررسی اثر روش استخراج بر ترکیب شیمیایی و فعالیت ضد میکروبی اسانس گیاه زنیان (Carum copticum). علوم غذایی و تغذیه، 7(2 (پیاپی 26))، 10-18. SID. https://sid.ir/paper/143260/fa

    Vancouver: کپی

    آبرومندآذر پرویز، متقیان پور زهرا، شریفان انوشه، لاریجانی کامبیز. بررسی اثر روش استخراج بر ترکیب شیمیایی و فعالیت ضد میکروبی اسانس گیاه زنیان (Carum copticum). علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1389؛7(2 (پیاپی 26)):10-18. Available from: https://sid.ir/paper/143260/fa

    IEEE: کپی

    پرویز آبرومندآذر، زهرا متقیان پور، انوشه شریفان، و کامبیز لاریجانی، “بررسی اثر روش استخراج بر ترکیب شیمیایی و فعالیت ضد میکروبی اسانس گیاه زنیان (Carum copticum)،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 7، no. 2 (پیاپی 26)، pp. 10–18، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143260/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا