مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,677
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

518
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اثر ضدمیکروبی نانوذرات نقره بیوسنتز شده با استفاده از عصاره آبی برگ گیاه کرفس کوهی (.Kelussia odoratissima Mozaff) علیه برخی از میکروب های بیماری زا با منشا غذایی

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 48

چکیده

 مقدمه: رشد پاتوژن های غذایی از شایع ترین مشکلات صنایع غذایی است.فناوری نانو کاربرد وسیعی در تمام قسمت های صنایع غذایی دارد. پیشرفت مقاومت باکتری ها به آنتی بیوتیک ها و اثر ضدمیکروبی بالای نانوذرات نقره, محققین را به سمت استفاده از نانوتکنولوژی سوق داده است. در این تحقیق, به سنتز زیستی نانوذرات نقره و بهینه سازی فاکتورهای موثر بر آن و اثر ضدمیکروبی نانوذرات نقره علیه برخی میکروب های مواد غذایی در جهت استفاده در بسته بندی های ضد میکروبی پرداخته شده است.مواد و روش ها: ابتدا نانوذرات نقره به روش زیستی توسط عصاره آبی برگ گیاه کرفس کوهی سنتز شد. بمنظور دستیابی به نانوذرات نقره با شکل یکنواخت و اندازه کوچک, پارامترهای موثر بر سنتز شامل pH محلول واکنش, حجم عصاره, غلظت یون نقره و زمان, مورد مطالعه قرار گرفته و توسط اسپکتروفتومتری فرابنفش-مرئی بهینه سازی شدند. پس از بررسی خصوصیات نانوذرات توسط تکنیک های میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) و پراش پرتو ایکس (XRD), فعالیت ضدمیکروبی آن ها علیه استافیلوکوکوس اورئوس, باسیلوس سرئوس, اشرشیا کلی, سالمونلا تیفی موریوم, لیستریا مونوسیتوژنز, آسپرژیلوس فلاووس, پنی سیلیوم اکسپانسوم و کلاویسپس پورپورا از طریق دو روش انتشار چاهک در آگار و حداقل غلظت مهارکنندگی میکروب (MIC) بررسی شد.یافته ها: نانوذرات نقره بیوسنتز شده با اندازه تقریبی 25-20 نانومتر فعالیت ضد میکروبی بالایی علیه تمامی میکروارگانیسم های مورد مطالعه داشته اند و این فعالیت وابسته به غلظت بوده است. بطوری که در غلظت های بسیار پایین نیز از رشد میکروارگانیسم ها جلوگیری کردند.نتیجه گیری: سنتز نانوذرات نقره به روش زیستی موجب حصول نانوذراتی با حداقل اندازه و کارایی بهتر آن ها می شود. این نانوذرات امروزه می توانند در صنعت غذایی به عنوان فیلتر های ضدعفونی کننده مواد غذایی, پوشش ها و بسته بندی مواد غذایی و پاکسازی خطوط تولید مواد غذایی استفاده شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عزیزیان شرمه، امید، طاهری زاده، مژگان، ولی زاده، محرم، قاسمی، علی، بیگمی، مریم، و کمالی دلجو، افسانه. (1397). مطالعه اثر ضدمیکروبی نانوذرات نقره بیوسنتز شده با استفاده از عصاره آبی برگ گیاه کرفس کوهی (.Kelussia odoratissima Mozaff) علیه برخی از میکروب های بیماری زا با منشا غذایی. علوم غذایی و تغذیه، 16(1 (پیاپی 61) )، 31-48. SID. https://sid.ir/paper/143436/fa

    Vancouver: کپی

    عزیزیان شرمه امید، طاهری زاده مژگان، ولی زاده محرم، قاسمی علی، بیگمی مریم، کمالی دلجو افسانه. مطالعه اثر ضدمیکروبی نانوذرات نقره بیوسنتز شده با استفاده از عصاره آبی برگ گیاه کرفس کوهی (.Kelussia odoratissima Mozaff) علیه برخی از میکروب های بیماری زا با منشا غذایی. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1397؛16(1 (پیاپی 61) ):31-48. Available from: https://sid.ir/paper/143436/fa

    IEEE: کپی

    امید عزیزیان شرمه، مژگان طاهری زاده، محرم ولی زاده، علی قاسمی، مریم بیگمی، و افسانه کمالی دلجو، “مطالعه اثر ضدمیکروبی نانوذرات نقره بیوسنتز شده با استفاده از عصاره آبی برگ گیاه کرفس کوهی (.Kelussia odoratissima Mozaff) علیه برخی از میکروب های بیماری زا با منشا غذایی،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 16، no. 1 (پیاپی 61) ، pp. 31–48، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143436/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button