مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,708
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,311
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین ضریب نفوذ نمک در بافت سیب زمینی

صفحات

 صفحه شروع 5 | صفحه پایان 11

چکیده

 مقدمه: محاسبه ضریب نفوذ تئوری در جامدات با محدودیت های زیادی مواجه است. به همین دلیل در اغلب پژوهش های مرتبط با نفوذ مولکولی در جامدات و موادغذایی, ضریب نفوذ موثر با روش های آزمایشگاهی اندازه گیری می شود. در این پژوهش ضریب نفوذ موثر نمک طعام در بافت سیب زمینی به روش آزمایشگاهی و با استفاده از حل تحلیلی معادلات فیک در انتقال جرم اندازه گیری شد.مواد و روش ها: برش های استوانه ای شکل سیب زمینی به قطر 3 سانتی متر و طول 5/3 سانتی متر در محلول های آب نمک غوطه ور شد. دیواره جانبی این برش ها توسط عایق مناسب پوشانده شد تا انتقال جرم فقط به صورت یک بعدی صورت گیرد. با اندازه گیری کاهش هدایت الکتریکی محلول آب نمک, تغییرات غلظت نمک در محلول و در نتیجه سرعت نفوذ نمک در سیب زمینی بدست آمد.یافته ها: با افزایش غلظت محلول آب نمک, ضریب نفوذ نمک در سیب زمینی افزایش می یابد. اما در غلظت های بالاتر, این تاثیر چندان مشهود نیست. بعد از زمان 300 دقیقه غلظت نمک در سیب زمینی به تعادل می رسد و نفوذ بیشتری صورت نمی گیرد. با استفاده از نتایج آزمایشگاهی و حل تحلیلی معادلات فیک, ضریب نفوذ نمک در سیب زمینی برای محلول نمک 1 تا 3 درصد (w/v) در دمای 24oC در محدوده (3.45-4.39)×10-9 m2/s بدست آمد.نتیجه گیری: بر اساس نتایج این پژوهش, معادلات فیک در انتقال جرم و حل تحلیلی آن که توسط کرانک ارایه شده است با دقت بالایی مکانیسم انتقال جرم در جامدات را تشریح می نماید. بعلاوه, بررسی ها نشان داد که ضریب نفوذ نمک در سیب زمینی چندان تابع شرایط رشد آن نیست و به همین دلیل اکثر تحقیقات انجام شده در این زمینه به نتایج مشابهی رسیده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مصیبی دهکردی، بهروز، و هاشمی، فرزاد. (1389). تعیین ضریب نفوذ نمک در بافت سیب زمینی. علوم غذایی و تغذیه، 8(1 (پیاپی 29))، 5-11. SID. https://sid.ir/paper/143449/fa

    Vancouver: کپی

    مصیبی دهکردی بهروز، هاشمی فرزاد. تعیین ضریب نفوذ نمک در بافت سیب زمینی. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1389؛8(1 (پیاپی 29)):5-11. Available from: https://sid.ir/paper/143449/fa

    IEEE: کپی

    بهروز مصیبی دهکردی، و فرزاد هاشمی، “تعیین ضریب نفوذ نمک در بافت سیب زمینی،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 8، no. 1 (پیاپی 29)، pp. 5–11، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143449/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button