مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,056
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

684
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ضدباکتریایی نایسین به دو فرم آزاد و نانوانکپسوله در لیپوزوم بر ماندگاری و کاهش جمعیت لیستریایی پنیر سفید ایرانی فراپالایش

صفحات

 صفحه شروع 191 | صفحه پایان 199

چکیده

 هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر کارایی کاربرد نایسین در فرم آزاد و محصور در نانوکپسول های لیپوزومی در کنترل جمعیت لیستریا منوسیتوژنز در پنیر فتای فراپالایش بود. لیستریا منوسیتوژنز گونه ATCC 19117 به میزان106 cfu/g  به پنیر اضافه گردید. در ساخت فرمول های لیپوزومی از کلسترول, لستین و روغن کره استفاده شد. پس از تعیین حداقل غلظت بازدارندگی, نایسین در سطح 500 IU/g در تمام تیمارها به کار برده شد. کلیه آزمایش ها (میکروبی و pH) در قالب طرح کاملا تصادفی بر پایه فاکتوریل در 3 تکرار انجام گرفت. تیمارهای مورد بررسی عبارت بودند از دو فرمول مختلف فسفولیپیدی, یک نمونه نایسین آزاد و یک نمونه کنترل. میزان محصورسازی نانوکپسول های لیپوزومی حاوی نایسین, برای فرمول 1 لیپوزومی %12.49 و برای فرمول 2 لیپوزومی 11.72% محاسبه گردید و نتایج حاصل از بررسی اندازه لیپوزوم ها نشان داد که 100 درصد نمونه ها در هر دو فرمول, قطر متوسطی در حدود 101.51-149.7 نانومتر داشتند. مقایسه نتایج روند تغییرات جمعیت لیستریایی نشان دهنده وجود تاثیر معنی دار بین عملکرد نایسین آزاد و محصور در نانوکپسول های لیپوزومی بر روند کاهش جمعیت لیستریایی بود (p<0.01). در ارتباط با تغییرات pH در دو تیمار نایسین محصور در نانوکپسول های لیپوزومی, روند تغییرات pH اختلاف معنی داری با هم و با شاهد نداشتند, ولی در تیمار نایسین آزاد, تفاوت معنی داری در تمام هفته های نگهداری پس از تولید مشاهده گردید (p<0.01).

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

زائرزاده، الهام، مرتضوی، سیدعلی، جعفری، محمودرضا، افشارنژاد، سیما، طباطبایی یزدی، فریده، و نصیری محلاتی، مهدی. (1390). بررسی اثر ضدباکتریایی نایسین به دو فرم آزاد و نانوانکپسوله در لیپوزوم بر ماندگاری و کاهش جمعیت لیستریایی پنیر سفید ایرانی فراپالایش. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 7(3)، 191-199. SID. https://sid.ir/paper/143479/fa

Vancouver: کپی

زائرزاده الهام، مرتضوی سیدعلی، جعفری محمودرضا، افشارنژاد سیما، طباطبایی یزدی فریده، نصیری محلاتی مهدی. بررسی اثر ضدباکتریایی نایسین به دو فرم آزاد و نانوانکپسوله در لیپوزوم بر ماندگاری و کاهش جمعیت لیستریایی پنیر سفید ایرانی فراپالایش. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1390؛7(3):191-199. Available from: https://sid.ir/paper/143479/fa

IEEE: کپی

الهام زائرزاده، سیدعلی مرتضوی، محمودرضا جعفری، سیما افشارنژاد، فریده طباطبایی یزدی، و مهدی نصیری محلاتی، “بررسی اثر ضدباکتریایی نایسین به دو فرم آزاد و نانوانکپسوله در لیپوزوم بر ماندگاری و کاهش جمعیت لیستریایی پنیر سفید ایرانی فراپالایش،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 7، no. 3، pp. 191–199، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143479/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button