مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,474
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

532
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اسانس آویشن شیرازی، اسید استیک، دما و زمان نگهداری بر احتمال رشد کلستریدیوم بوتولینوم تایپ A در محیط براث BHI

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 31

چکیده

 گیاهان معطر غنی از اسانس های گیاهی هستند که خواص ضد میکروبی قابل توجهی دارند. لذا از این مواد می توان جهت به تاخیر انداختن یا ممانعت از رشد میکروارگانیسم های بیماریزا و یا عامل فساد استفاده کرد. در این مطالعه لگاریتم درصد احتمال رشد باکتری کلستریدیوم بوتولینوم تایپ A در محیط براث BHI متاثر از غلظت های مختلف (صفر, 03/0 و 06/0 درصد) اسانس آویشن شیرازی و سطوح 7.4) pH و (6.5 طی 30 روز نگهداری در دو دمای 35 و 25 درجه سانتی گراد مورد بررسی قرار گرفت. لگاریتم درصد احتمال رشد باکتری و حداقل تعداد باکتری مورد نیاز جهت شروع رشد (CN) به طور معنی داری (P<0.05, آنالیز واریانس) تحت تاثیر غلظت های مختلف اسانس, سطوح pH و دمای نگهداری قرار گرفت. بطوریکه در غلظت صفر, 03/0 و 06/0 درصد اسانس, 7.4 pH و دمای 35 درجه سانتیگراد, لگاریتم درصد احتمال رشد باکتری و حداقل تعداد باکتری مورد نیاز جهت شروع رشد به ترتیب (CN=1851) -1.26, (CN=1.82) 1.74 و (CN=179888) -3.26 در 25 درجه سانتیگراد, (CN=18281) -2.26, (CN=9) 1.04 و (CN=179888) -3.26 بود و در غلظت صفر, 03/0 و 06/0 درصد اسانس, pH معادل 5/6 و دمای 35 درجه سانتیگراد به ترتیب (CN=82419) -2.92, (CN=1821) -2.26, (CN=9) 1.04 و در 25 درجه به ترتیب (CN=82419) -2.92, (CN=18) 0.73 و (CN=179888) -3.26 بود. طبق نتایج بدست آمده لگاریتم درصد احتمال رشد کلستریدیوم بوتولینوم تایپ A با افزایش غلظت اسانس, کاهش pH و کاهش دمای نگهداری کاهش پیدا می کند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

خانزادی، سعید، رضویلر، ودود، آخوندزاده بستی، افشین، و جمشیدی، عبداله. (1385). اثر اسانس آویشن شیرازی, اسید استیک, دما و زمان نگهداری بر احتمال رشد کلستریدیوم بوتولینوم تایپ A در محیط براث BHI. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 2(2 (نیمه دوم))، 23-31. SID. https://sid.ir/paper/143485/fa

Vancouver: کپی

خانزادی سعید، رضویلر ودود، آخوندزاده بستی افشین، جمشیدی عبداله. اثر اسانس آویشن شیرازی, اسید استیک, دما و زمان نگهداری بر احتمال رشد کلستریدیوم بوتولینوم تایپ A در محیط براث BHI. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1385؛2(2 (نیمه دوم)):23-31. Available from: https://sid.ir/paper/143485/fa

IEEE: کپی

سعید خانزادی، ودود رضویلر، افشین آخوندزاده بستی، و عبداله جمشیدی، “اثر اسانس آویشن شیرازی, اسید استیک, دما و زمان نگهداری بر احتمال رشد کلستریدیوم بوتولینوم تایپ A در محیط براث BHI،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 2، no. 2 (نیمه دوم)، pp. 23–31، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143485/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا