مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,815
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,045
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ریزپوشانی روغن نعناع (Menthaspicata) به روش خشک کردن پاششی

صفحات

 صفحه شروع 499 | صفحه پایان 511

چکیده

 روغن های معطر, ترکیبات چربی دوست و فرار استخراج شده از گیاهان هستند که به عنوان طعم دهنده های خوراکی مورد استفاده قرار می گیرند. در این تحقیق ریزپوشانی روغن نعناع به روش خشک کردن پاششی و با هدف سهولت در مصرف, قابلیت حل شدن در آب و محافظت در برابر عوامل محیطی انجام شد. به این منظور امولسیونی شامل 2.5% روغن نعناع و 10%, 20% و 30% وزنی/ وزنی ماده دیواره شامل مالتودکسترین: صمغ عربی (1:1) آماده, سپس توسط خشک کن پاششی با دمای 180 درجه سانتی گراد خشک شد. ریزکپسول ها تا زمان انجام آزمون های کیفی در -18 درجه سانتی گراد نگهدای شدند. پایداری امولسیون ها با اندازه گیری بریکس, اندازه ذرات, توزیع اندازه ذرات و رونشینی به مدت 6 هفته و کیفیت ریزکپسول ها با سنجش اندازه ذرات, راندمان ریزپوشانی بر حسب منتول و دی لیمونن, روغن سطحی, روغن کپسول شده, رطوبت, رهایش, نیمه عمر در دو دمای مختلف و حلالیت در آب بررسی شد. نتایج نشان داد با افزایش غلظت ماده دیواره در امولسیون, بریکس افزایش, ذرات امولسیون کوچکتر, توزیع اندازه ذرات یکنواخت تر و پایداری در برابر رونشینی بیشتر گردید و در ریزکپسول ها اندازه ذرات, راندمان ریزپوشانی, روغن کپسول شده نیمه عمر افزایش, روغن سطحی, رطوبت و رهایشکاهش یافت. ریزکپسول های نگهداری شده در 4 درجه سانتی گراد نسبت به نمونه های نگهداری شده در 25 درجه سانتی گراد, در طول 6 هفته نگهداری, زمان رهایش کوتاه تر و نیمه عمر بیشتری داشتند. کلیه ریزکپسول ها در آب به خوبی حل شده, محلولی شفاف ایجاد نمودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسین زاده، ستاره، حدادخداپرست، محمدحسین، بستان، آرام، و محبی، محبت. (1395). ریزپوشانی روغن نعناع (Menthaspicata) به روش خشک کردن پاششی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 12(4 (پیاپی 40))، 499-511. SID. https://sid.ir/paper/143494/fa

    Vancouver: کپی

    حسین زاده ستاره، حدادخداپرست محمدحسین، بستان آرام، محبی محبت. ریزپوشانی روغن نعناع (Menthaspicata) به روش خشک کردن پاششی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1395؛12(4 (پیاپی 40)):499-511. Available from: https://sid.ir/paper/143494/fa

    IEEE: کپی

    ستاره حسین زاده، محمدحسین حدادخداپرست، آرام بستان، و محبت محبی، “ریزپوشانی روغن نعناع (Menthaspicata) به روش خشک کردن پاششی،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 12، no. 4 (پیاپی 40)، pp. 499–511، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143494/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button