مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

887
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

608
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر متغیرهای عملیاتی بر شاخص های کارایی فرآیند میکروفیلتراسیون شربت خام چغندر

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 57

چکیده

 در این مقاله متغیرهای عملیاتی فرآیند میکروفیلتراسیون بر شاخص های کارایی غشا میکروفیلتر طی تصفیه شربت خام چغندرقند مورد مطالعه قرار گرفته است. طی فرآیند میکروفیلتراسیون شربت خام چغندر قند, تاثیر اختلاف فشار در عرض غشا (در سه سطح 1, 1.75 و 2.5 بار), دمای فرآیند (در دوسطح 30 و60 درجه سانتی گراد) و زمان عملیات (در چهار سطح 15, 30, 45 و 60 دقیقه) بر شار تراوه, گرفتگی, درصد دفع ساکارز و درصد دفع ترکیبات غیر ساکارزی به عنوان شاخص های کارایی غشا مورد ارزیابی قرار گرفت. غشا میکروفیلتر به کار رفته در این پروژه از جنس سرامیک و با مدول لوله ایی بوده که سطح موثری به اندازه 0.28 متر مربع ایجاد می کرد. اندازه متوسط منافذ غشا 0.2 میکرومتر و دامنه تحمل دمایی, فشاری و pH آن به ترتیب تا 95-10 درجه سانتی گراد, 3 بار و 11-1 بود. نتایج بدست آمده نشان داد که در هر یک از سطوح فشار و دما, شار براوه با گذشت زمان عملیات کاهش می یافت. در دمای 30 درجه, با افزایش فشار عملیاتی از میزان شار تراوه کاسته شد, در حالی که برای دمای 60 درجه, با افزایش فشار عملیاتی, شار تراوه نیز افزایش یافت, اگر چه شارها در دمای 30 درجه بالاتر از دمای 60 درجه بودند. در این بررسی مشاهده گردید که میزان گرفتگی در هر سه سطح اختلاف فشار عملیاتی در سطح دمایی 60 درجه نسبت به 30 درجه بیشتر است. میزان درصد دفع ساکارز در بهترین شرایط عملیاتی به 30- درصد رسید وبهترین کارایی غشا در مورد درصد دفع ترکیبات غیر ساکارزی نیز به 65 درصد رسید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    حکیم زاده، وحید، رضوی، سیدمحمدعلی، و پیروزی فرد، میرخلیل. (1387). تاثیر متغیرهای عملیاتی بر شاخص های کارایی فرآیند میکروفیلتراسیون شربت خام چغندر . پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 4(1 (نیمه اول))، 49-57. SID. https://sid.ir/paper/143520/fa

    Vancouver: کپی

    حکیم زاده وحید، رضوی سیدمحمدعلی، پیروزی فرد میرخلیل. تاثیر متغیرهای عملیاتی بر شاخص های کارایی فرآیند میکروفیلتراسیون شربت خام چغندر . پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1387؛4(1 (نیمه اول)):49-57. Available from: https://sid.ir/paper/143520/fa

    IEEE: کپی

    وحید حکیم زاده، سیدمحمدعلی رضوی، و میرخلیل پیروزی فرد، “تاثیر متغیرهای عملیاتی بر شاخص های کارایی فرآیند میکروفیلتراسیون شربت خام چغندر ،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 4، no. 1 (نیمه اول)، pp. 49–57، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143520/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button