مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

843
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

575
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیبات شیمیایی ماهی پوزانک و ارزیابی تغییرات رطوبت و نمک بافت آن طی روش های نمک زنی و خشک کردن

صفحات

 صفحه شروع 115 | صفحه پایان 120

چکیده

 در این پژوهش ابتدا ویژگی های شیمیایی ماهی پوزانک که تاکنون هیچ مطالعه ای در زمینه آن صورت نگرفته, اندازه گیری شد و با ماهی کیلکا گونه آنچویی که فراوان ترین میزان صید را در بین شگ ماهیان و گونه های مختلف کیلکای دریای خزر دارد مقایسه گردید, نتایج به دست آمده نشان داد که میزان چربی, پروتئین, خاکستر و ماده خشک ماهی پوزانک بالاتر از کیلکای آنچویی بود, مقایسه اسیدهای چرب نشان داد, میزان EPA در ماهی پوزانک بسیار بالاتر بوده که نشان می دهد این ماهی منبع سرشار امگا 3 می باشد. پس از آن جهت ارزیابی اثر روش های نمک زنی و خشک کردن روی تغییرات رطوبت و نمک بافت, عمل نمک زنی به سه روش سنتی (رایج در شمال کشور), آب نمک گذاری با دو غلظت اشباع و 20 درصد انجام شد و در نهایت نمونه های نمک سود شده با دو روش آفتابی و خشک کن با دمای 30 درجه خشک شدند, نتایج به دست آمده نشان داد که میزان جذب نمک و خروج آب در روش های نمک زنی متفاوت بوده و در روش سنتی بالاتر بود, اما با اینکه نمونه ها در انتهای نمک زنی در روش سنتی رطوبت کمتری داشتند, در پایان خشک کردن میزان رطوبت نهایی بالاتری به دست آوردند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    سلیمانی، عادله، وریدی، محمدجواد، صادقی ماهونک، علیرضا، و نصیری محلاتی، مهدی. (1391). بررسی ترکیبات شیمیایی ماهی پوزانک و ارزیابی تغییرات رطوبت و نمک بافت آن طی روش های نمک زنی و خشک کردن. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 8(2)، 115-120. SID. https://sid.ir/paper/143555/fa

    Vancouver: کپی

    سلیمانی عادله، وریدی محمدجواد، صادقی ماهونک علیرضا، نصیری محلاتی مهدی. بررسی ترکیبات شیمیایی ماهی پوزانک و ارزیابی تغییرات رطوبت و نمک بافت آن طی روش های نمک زنی و خشک کردن. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1391؛8(2):115-120. Available from: https://sid.ir/paper/143555/fa

    IEEE: کپی

    عادله سلیمانی، محمدجواد وریدی، علیرضا صادقی ماهونک، و مهدی نصیری محلاتی، “بررسی ترکیبات شیمیایی ماهی پوزانک و ارزیابی تغییرات رطوبت و نمک بافت آن طی روش های نمک زنی و خشک کردن،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 8، no. 2، pp. 115–120، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143555/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button