مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,639
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,348
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی استخراج آنزیمی ژلاتین خوراکی از استخوان گاو با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM)

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 14

چکیده

ژلاتین, هیدروکلوئیدی از جنس پروتئین است که به دلیل ویژگی های منحصر به فرد در ایجاد ژل, قوام دهندگی, پایدار کنندگی, امولسیفایری, تشکیل کف و فیلم در صنایع غذایی به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد. در این تحقیق به منظور تعیین شرایط بهینه استخراج ژلاتین به روش آنزیمی از استخوان گاو, به ترتیب اثر سه متغیر غلظت آنزیم (10-2 پی پی ام), زمان (16-8 ساعت) و دما (80-60 درجه سانتی گراد) بر روی راندمان استخراج, استحکام ژل, ویسکوزیته و جذب ژلاتین استخراجی در طول موج 420 نانومتر مورد بررسی قرار گرفت. نتایج طرح آزمایشی مرکب مرکزی انجام شده به روش رگرسیون سطح پاسخ (RSREG) تجزیه تحلیل شد. ضرایب همبستگی مدلهای رگرسیون برازش داده شده راندمان, استحکام ژل, ویسکوزیته و جذب در طول موج 420 نانومتر برای فرایند استخراج آنزیمی به ترتیب 0.9526, 0.998, 0.995 و 0.935 تعیین شدند. آنالیز واریانس اثر کلی متغیرهای فرایند در مدلهای رگرسیون استخراج آنزیمی نشان داد که اثر هر سه متغیر غلظت آنزیم, زمان تیمار آنزیمی و دمای استخراج در مدلهای رگرسیون استحکام ژل و ویسکوزیته معنی دار بودند, اما اثر دما در مدلهای رگرسیون راندمان و جذب معنی دار نبودند. شرایط اپتیمم در استخراج آنزیمی برای حداکثر راندمان, استحکام ژل و ویسکوزیته و حداقل جذب که در آزمایش عملی مورد تایید قرار گرفته بترتیب (6.1 پی پی ام, 15.6 ساعت, 70 درجه سانتیگراد), (9.1 پی پی ام,11.9 ساعت, 70.3 درجه سانتیگراد), (7.86 پی پی ام, 14.9 ساعت, 77.5 درجه سانتیگراد) و (2.8 پی پی ام, 10 ساعت, 60 درجه سانتیگراد) تعیین شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسینی پرور، سیدهاشم، کرامت، جواد، کدیور، مهدی، خانی پور، الهام، و میلانی، الناز. (1385). بهینه سازی استخراج آنزیمی ژلاتین خوراکی از استخوان گاو با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM). پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 2(1 (نیمه اول))، 1-14. SID. https://sid.ir/paper/143667/fa

    Vancouver: کپی

    حسینی پرور سیدهاشم، کرامت جواد، کدیور مهدی، خانی پور الهام، میلانی الناز. بهینه سازی استخراج آنزیمی ژلاتین خوراکی از استخوان گاو با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM). پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1385؛2(1 (نیمه اول)):1-14. Available from: https://sid.ir/paper/143667/fa

    IEEE: کپی

    سیدهاشم حسینی پرور، جواد کرامت، مهدی کدیور، الهام خانی پور، و الناز میلانی، “بهینه سازی استخراج آنزیمی ژلاتین خوراکی از استخوان گاو با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM)،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 2، no. 1 (نیمه اول)، pp. 1–14، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143667/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

    طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button