مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,380
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

620
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کاربرد پس از برداشت نانو کربنات کلسیم بر فعالیت آنزیمی و برخی خصوصیات کیفی در سیب تازه بریده رقم «گلدن دلیشز»

صفحات

 صفحه شروع 155 | صفحه پایان 166

چکیده

 با توجه به حساس بودن برش های تازه میوه به عوامل ایجاد ضایعات استفاده از روش های تکمیلی برای نگهداری آنها ضروری می باشد و برای این منظور استفاده از فناوری های نوین در نگهداری این محصولات, اجتناب ناپذیر می باشد. نظر به نقش کلسیم در استحکام بافت و حفظ کیفیت میوه های تازه بریده شده, این پژوهش با هدف بررسی اثر نانو کربنات کلسیم در حفظ کیفیت میوه های تازه بریده شده سیب زرد لبنانی طی مدت نگهداری, انجام شد. میوه سیب پس از برداشت و آماده سازی با نانوکربنات کلسیم, پوشش دهی و به همراه نمونه های شاهد در دمای 1.5±0 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 90 تا 95 درصد به مدت 20 روز نگهداری شد. هر 10 روز یک بار و در طول مدت نگهداری فعالیت های آنزیمی (کاتالاز و پلی فنل اکسیداز), آنتی اکسیدان کل و برخی خصوصیات کیفی ویتامین ث و افت وزن مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که پوشش دهی میوه های تازه بریده سیب با نانو کربنات کلسیم باعث کاهش فعالیت های آنزیمی مخرب در سطح احتمال 1 درصد شد. بطوری که در مقایسه با نمونه ی شاهد در نمونه های تیمار شده میزان فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز کاهش یافت, همچنین, فعالیت آنتی اکسیدانی و میزان آنزیم کاتالاز در میوه های پوشش داده شده در مقایسه با نمونه های شاهد در طی مدت نگهداری در سردخانه بیشتر بود. از بین تیمارهای مورد استفاده, تیمار بعد برش با غلظت 0.1 درصد بیشترین تاثیر را در حفظ ویتامین ث با مقدار6.94  میلی گرم اسید آسکوربیک و درصد کاهش وزن با مقدار 2.01 درصد در طی مدت نگهداری نشان داد. پوشش دهی میوه تازه بریده سیب با نانو کربنات کلسیم می تواند به عنوان روشی کارا در افزایش ماندگاری میوه سیب در سردخانه و حفظ بهتر کیفیت این میوه سلامتی بخش معرفی شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اصغری، محمدرضا، جمی، راحله، و فرخزاد، علیرضا. (1396). کاربرد پس از برداشت نانو کربنات کلسیم بر فعالیت آنزیمی و برخی خصوصیات کیفی در سیب تازه بریده رقم «گلدن دلیشز». پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 13(1 (پیاپی 41))، 155-166. SID. https://sid.ir/paper/143675/fa

    Vancouver: کپی

    اصغری محمدرضا، جمی راحله، فرخزاد علیرضا. کاربرد پس از برداشت نانو کربنات کلسیم بر فعالیت آنزیمی و برخی خصوصیات کیفی در سیب تازه بریده رقم «گلدن دلیشز». پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛13(1 (پیاپی 41)):155-166. Available from: https://sid.ir/paper/143675/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا اصغری، راحله جمی، و علیرضا فرخزاد، “کاربرد پس از برداشت نانو کربنات کلسیم بر فعالیت آنزیمی و برخی خصوصیات کیفی در سیب تازه بریده رقم «گلدن دلیشز»،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 13، no. 1 (پیاپی 41)، pp. 155–166، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143675/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button