مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

5,054
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,882
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ساختار اسید چرب، تری گلیسیریدی و خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن سه رقم ارزن (Setaria italica، Pennisetum miliaceum & Pennisetum typhoides) قابل کشت در ایران

صفحات

 صفحه شروع 121 | صفحه پایان 128

چکیده

 کیفیت خوب روغن ارزن از نظر ترکیب اسیدهای چرب ضروری بدن انسان, وجود درصد بالای تری گلیسریدهای سه غیراشباعی در این روغن و مهم تر از همه دارا بودن بالاترین درصد روغن در بین سایر غلات, امکان بررسی و مطالعه گسترده تر را برای محققان فراهم می کند. در این تحقیق روغن سه رقم رایج ارزن (ایتالیایی, معمولی و مرواریدی) از لحاظ خصوصیات فیزیکی و شیمیایی مورد ارزیابی قرار گرفته اند و ساختار اسیدهای چرب به دست آمده از نمونه ها نشان داد, اسید چرب شاخص در هر سه نمونه روغن, اسید لینولئیک است که درصد اسید لینولئیک روغن ارزن در مقایسه با کل اسیدهای چرب موجود در آن بیشترین سهم را داشت. بعد از آن به ترتیب اسیدهای اولئیک, پالمیتیک, استئاریک و لینولنیک بیشترین مقدار را داشتند. ترکیب مهمترین تری آسیل گلیسرول های نمونه های روغن مورد آزمایش شامل تری لینولئوئیل گلیسرول (LLL), دی لینولئوئیل اولئوئیل گلیسرول (OLL), دی لینولئوئیل پالمیتوئیل گلیسرول (PLL), دی اولئوئیل لینولئوئیل گلیسرول (OOL), دی لینولئوئیل لینولنوئیل گلیسرول (LLLn) و لینولئوئیل اولئوئیل پالمیتوئیل گلیسرول (POL) بود. تری لینولئوئیل گلیسرول (LLL) بیشترین تری گلیسرید موجود در هر سه نمونه روغن می باشد که به ترتیب روغن ارزن ایتالیایی, معمولی و مرواریدی بیشترین مقدار این تری گلیسرید را داشتند. دی لینولئوئیل اولئوئیل گلیسرول (OLL) نیز بعد از LLL بیشترین مقدار تری گلیسرید این روغن ها را به خود اختصاص می دهد. روغن ارزن های معمولی و مرواریدی از نظر خصوصیات کیفی مناسب شناخته شدند به گونه ای که عدد اسیدی و عدد پراکسید آنها نسبت به روغن ارزن ایتالیایی پایین تر بود. عدد یدی و ضریب شکست روغن ارزن ایتالیایی به طور قابل ملاحظه ای نسبت به دو روغن دیگر بالاتر بود که به عنوان دلیلی بر بالاتر بودن درصد غیراشباعیت این روغن در نظر گرفته شد. روغن ارزن های معمولی و مرواریدی رنگ بسیار روشن و شفاف تری را نسبت به روغن ارزن ایتالیایی داشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    شمس، نجمه، و فضیلتی، محمد. (1390). بررسی ساختار اسید چرب, تری گلیسیریدی و خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن سه رقم ارزن (Setaria italica, Pennisetum miliaceum & Pennisetum typhoides) قابل کشت در ایران. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 7(2)، 121-128. SID. https://sid.ir/paper/143714/fa

    Vancouver: کپی

    شمس نجمه، فضیلتی محمد. بررسی ساختار اسید چرب, تری گلیسیریدی و خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن سه رقم ارزن (Setaria italica, Pennisetum miliaceum & Pennisetum typhoides) قابل کشت در ایران. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1390؛7(2):121-128. Available from: https://sid.ir/paper/143714/fa

    IEEE: کپی

    نجمه شمس، و محمد فضیلتی، “بررسی ساختار اسید چرب, تری گلیسیریدی و خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن سه رقم ارزن (Setaria italica, Pennisetum miliaceum & Pennisetum typhoides) قابل کشت در ایران،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 7، no. 2، pp. 121–128، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143714/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button