مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

684
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

785
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

طراحی سیستم فازی ارزیابی حسی برای برش های سیب خشک شده با پرتودهی مادون قرمز

صفحات

 صفحه شروع 77 | صفحه پایان 89

چکیده

 در صنایع غذایی, کاربرد سیستم های نظارت و ارزیابی کیفیت با هدف بازدهی و مطلوبیت بیشتر محصول رو به افزایش است. منطق فازی ابزار مناسبی را در طراحی سیستم های تصمیم گیرنده برپایه تجربیات انسانی فراهم کرده است. در این پژوهش, سیستم فازی جهت ارزیابی حسی برش های سیب طی خشک کردن با پرتودهی مادون قرمز طراحی شد. بدین منظور, برش های سیب در سه ضخامت 5 (نازک), 9 (متوسط) و mm 13 (ضخیم) تهیه شدند. عملیات پرتودهی متناوب در سه دمای ثابت 70 (پایین), 75 (متوسط) و ° C 80 (بالا) تا دستیابی به سطح رطوبت 15 (کم), 20 (متوسط) و kg/kg, wb 25 % (زیاد) انجام شد. ارزیابی ویژگی های حسی شامل رنگ, آروما, طعم, بافت و پذیرش کلی توسط 10 نفر ارزیاب آموزش دیده به روش لفظی و هدونیک انجام گرفت. تجزیه و تحلیل شباهت میان خصوصیات حسی از نظر اهمیت و آنالیز آماری تاثیر شرایط فرآیند روی مطلوبیت نمونه ها انجام شد. در نهایت مدل فازی تنظیم گردید. نتایج نشان داد که, در ارزیابی حسی دو عامل رنگ و بافت با ثابت همبستگی پیرسون (PCC) برابر با 981/0, از اهمیت مشابهی برخوردار بودند. کیفیت حسی برش های سیب در ضخامت کم, دمای پایین و رطوبت متوسط مطلوب تر بود. مدل فازی با میانگین درصد خطای مطلق (MAPE) برابر با 54/14 درصد, پیش بینی عددی مطلوبی از متوسط نمرات ارزیابی داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صباغی، حسن، ضیایی فر، امان محمد، و کاشانی نژاد، مهدی. (1398). طراحی سیستم فازی ارزیابی حسی برای برش های سیب خشک شده با پرتودهی مادون قرمز. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)، 50(1 )، 77-89. SID. https://sid.ir/paper/144538/fa

    Vancouver: کپی

    صباغی حسن، ضیایی فر امان محمد، کاشانی نژاد مهدی. طراحی سیستم فازی ارزیابی حسی برای برش های سیب خشک شده با پرتودهی مادون قرمز. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1398؛50(1 ):77-89. Available from: https://sid.ir/paper/144538/fa

    IEEE: کپی

    حسن صباغی، امان محمد ضیایی فر، و مهدی کاشانی نژاد، “طراحی سیستم فازی ارزیابی حسی برای برش های سیب خشک شده با پرتودهی مادون قرمز،” مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 50، no. 1 ، pp. 77–89، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/144538/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button