مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

986
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

594
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی کیفیت فیزیکی، شیمیایی و میکروبی آب جکوزی های شهر یزد در سال 1390

صفحات

 صفحه شروع 319 | صفحه پایان 328

چکیده

 زمینه و هدف: مجموعه های آبی از جمله جکوزی ها از پرطرفدارترین مراکز تفریحات آبی برای مردم بشمار می روند که عدم رعایت معیارهای بهداشتی در آنها می تواند منجر به افزایش رشد میکروبی در آب آنها و در نتیجه افزایش شیوع بیماری های عفونی شود. این تحقیق با هدف بررسی جامع آب جکوزی های شهر یزد و مقایسه نتایج با استانداردهای ملی و بین المللی صورت گرفته است.روش بررسی: این تحقیق یک مطالعه توصیفی- تحلیلی بوده که جامعه آماری آن شامل جکوزی های شهر یزد است. نمونه برداری از کلیه جکوزی ها هر دو هفته یکبار و به مدت 3 ماه (تابستان 1390) انجام گردیده و پارامترهای درجه حرارت, pH, میزان کلر باقیمانده, کدورت, قلیاییت, سختی, جمعیت باکتری های هتروتروف, استافیلوکوک اورئوس, سودوموناس آیروژینوزا, استرپتوکوک مدفوعی و کلیفرم مدفوعی مطابق با روش های استاندارد مورد آزمایش قرار گرفته اند. از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری ANOVA و T-test یا Kruskal-Wallis و Mann-Whitney برای توصیف داده ها استفاده و نتایج حاصل از تحقیق به روش مقایسه با استانداردها نیز مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: با توجه به نتایج این مطالعه, میانگین کلر آزاد و ترکیبی باقیمانده به ترتیب برابر با 0.628 mg/L و 0.337, قلیاییت 141.928 mg/LCaCO3 و سختی برابر با 275 mg/LCaCO3 بوده است. میانگین pH, کدورت و دما به ترتیب برابر با 7.88, 0.457 NTU و 38.121oC بود و از نظر باکتری های شاخص, میانگین جمعیت باکتری های هتروتروف, استافیلوکوک اورئوس, سودوموناس آیروژینوزا و کلیفرم مدفوعی به ترتیب 20465.7, 120.77, 209.91 و 31.143 در 100 mL بوده است. آنالیز آماری داده ها نشان داد بین کدورت و Pvalue=0.018) pH) رابطه مستقیم و بین جمعیت باکتری های هتروتروف و کلر آزاد باقیمانده, رابطه عکس (Pvalue=0.026) وجود دارد.نتیجه گیری: بر اساس نتایج, پارامترهای جمعیت باکتری هتروتروف و قلیاییت کمترین تطابق را با استاندارد داشتند که نشان دهنده ضرورت پایش مداوم پارامترهای فیزیکی, شیمیایی و میکروبی آب جکوزی, کنترل تعداد و تراکم افراد استفاده کننده از جکوزی و پایش مداوم عملکرد فرایند فیلتراسیون و کلرزنی آب جکوزی ها است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قانعیان، محمدتقی، امرالهی، محسن، احرامپوش، محمدحسن، و دهواری، محبوبه. (1392). بررسی کیفیت فیزیکی, شیمیایی و میکروبی آب جکوزی های شهر یزد در سال 1390. سلامت و محیط زیست، 6(3)، 319-328. SID. https://sid.ir/paper/145758/fa

    Vancouver: کپی

    قانعیان محمدتقی، امرالهی محسن، احرامپوش محمدحسن، دهواری محبوبه. بررسی کیفیت فیزیکی, شیمیایی و میکروبی آب جکوزی های شهر یزد در سال 1390. سلامت و محیط زیست[Internet]. 1392؛6(3):319-328. Available from: https://sid.ir/paper/145758/fa

    IEEE: کپی

    محمدتقی قانعیان، محسن امرالهی، محمدحسن احرامپوش، و محبوبه دهواری، “بررسی کیفیت فیزیکی, شیمیایی و میکروبی آب جکوزی های شهر یزد در سال 1390،” سلامت و محیط زیست، vol. 6، no. 3، pp. 319–328، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/145758/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button