مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,324
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

979
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فرایند انجماد غیرمستقیم در نمک زدایی از آب شور خلیج فارس

صفحات

 صفحه شروع 363 | صفحه پایان 374

چکیده

 زمینه و هدف: امروزه اکثر کشورها بنا به دلایلی همچون افزایش جمعیت, بالا رفتن استانداردهای زندگی و مصارف بی رویه خصوصا در بخش کشاورزی و تجاری با کمبود آب مواجه هستند. یکی از راه های تامین آب در صورت عدم وجود منابع کافی آب, شیرین سازی آب های شور و لب شور است. فرایند انجماد هم یکی از روش هایی است که برای تولید آب شیرین استفاده می شود. هدف از این مطالعه بررسی اثر انجماد در تولید آب شیرین از آب شور ساحل خلیج فارس است.روش بررسی: این مطالعه به روش انجماد غیرمستقیم و در مقیاس آزمایشگاهی انجام شده است. سه نمونه 50 لیتری از آب شور سواحل بوشهر تهیه گردید. فرایند به کار رفته شامل مراحل انجماد (به منظور کریستال سازی), جداسازی کریستال ها, شست وشوی سطحی کریستال ها و ذوب سازی به صورت ناپیوسته بود. انجماد نمونه آب در دمای -20 oC توسط یک دستگاه فریزر با مصرف انرژی 0.1 کیلو وات ساعت در درون ظروف 0.5 لیتری انجام شده است.یافته ها: میزان راندمان حذف TDS در نمونه های اول, دوم و سوم با یک بار فرایند انجماد به ترتیب 56, 56 و 51% و میزان راندمان حذف ECنیز به ترتیب 42%, 44% و 40% بوده است. میزان راندمان حذف TDS در نمونه های اول, دوم و سوم با سه بار فرایند انجماد به ترتیب 72%, 73% و 72% و میزان راندمان حذف ECنیز به ترتیب 77%, 78% و 77% بوده است. میزان آب تولیدی با این روش حدود 15% الی 20% آب ورودی است.نتیجه گیری: با انجام سه بار فرایند انجماد روی نمونه ها آب قابل شرب حاصل شده و مقادیر  TDSدر آب شرب تولیدی کمتر از حداکثر مجاز تعیین شده در استاندارد ایران بوده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مهدوی، مختار، ناصری، سیمین، یونسیان، مسعود، محوی، امیرحسین، و علی محمدی، محمود. (1390). بررسی فرایند انجماد غیرمستقیم در نمک زدایی از آب شور خلیج فارس. سلامت و محیط زیست، 4(3 (پی در پی 13))، 363-374. SID. https://sid.ir/paper/145820/fa

    Vancouver: کپی

    مهدوی مختار، ناصری سیمین، یونسیان مسعود، محوی امیرحسین، علی محمدی محمود. بررسی فرایند انجماد غیرمستقیم در نمک زدایی از آب شور خلیج فارس. سلامت و محیط زیست[Internet]. 1390؛4(3 (پی در پی 13)):363-374. Available from: https://sid.ir/paper/145820/fa

    IEEE: کپی

    مختار مهدوی، سیمین ناصری، مسعود یونسیان، امیرحسین محوی، و محمود علی محمدی، “بررسی فرایند انجماد غیرمستقیم در نمک زدایی از آب شور خلیج فارس،” سلامت و محیط زیست، vol. 4، no. 3 (پی در پی 13)، pp. 363–374، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/145820/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button