مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

841
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

269
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شیرین سازی آبهای شور و لب شوردست ساز با استفاده از تکنولوژی انجماد

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 10

چکیده

 امروزه تعداد زیادی از کشورها دارای مشکل کم آبی و اکثر آنها مجبور به استفاده از روش های شیرین سازی آب برای تهیه آب آشامیدنی هستند. اگرچه فرآیندهای مختلف دیگری همچون اسمز معکوس و تقطیر چند تاثیره به صورت تجارتی برای نمک زدایی استفاده می شوند اما فرایندهای دیگری هم از جمله انجماد و تبخیر خورشیدی وجود دارد که برای مناطق و زمان های خاص مفید و سودمند است. این مطالعه اثر انجماد غیر مستقیم برای نمک زدایی از آبهای شور و لب شور را نشان می دهد. در این مطالعه 5 نمونه آب شور و لب شور به صورت سنتتیک ساخته شد سپس مراحل انجماد (کریستال سازی), زهکشی آب منجمد نشده, شست و شوی سطحی با آب مقطر سرد, زهکشی مجدد و ذوب کریستال ها در دمای محیطی روی آنها انجام شد. با اولین انجماد نمونه ها در دمای -20oC به طور متوسط حدود 58% کاهش در کل املاح محلول نمونه ها حاصل شد. طی اولین فرایند انجماد, آب آشامیدنی قابل شرب از نمونه ها حاصل نشد اما با دو بار فرایند پی در پی انجماد روی نمونه ها, آب آشامیدنی از نمونه های اول, دوم, سوم و چهارم حاصل شد ولی از نمونه پنجم که دارای 44000 TDS میلی گرم در لیتر بود آب قابل شرب حاصل نشد. با اولین فرایند انجماد روی نمونه اول, با 3066 mg/L TDS, %38 TDS کاهش یافته است و با انجام دومین فرایند انجماد روی آب حاصل از اولین فرایند انجماد, %8 TDS کاهش یافت. نمونه دوم با 4775 mg/L TDS به ترتیب با اولین و دومین فرایند انجماد 47% و 89% کاهش TDS داشت. نمونه سوم با 11900 mg/L TDS به ترتیب 65% و 90% کاهش در TDS و نمونه چهارم با 19000 mg/L TDS به ترتیب 69% و 91% کاهش در TDS داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مهدوی، مختار، ناصری، سیمین، محوی، امیرحسین، یونسیان، مسعود، و علی محمدی، محمود. (1392). شیرین سازی آبهای شور و لب شوردست ساز با استفاده از تکنولوژی انجماد. محیط شناسی، 39(65)، 1-10. SID. https://sid.ir/paper/475872/fa

    Vancouver: کپی

    مهدوی مختار، ناصری سیمین، محوی امیرحسین، یونسیان مسعود، علی محمدی محمود. شیرین سازی آبهای شور و لب شوردست ساز با استفاده از تکنولوژی انجماد. محیط شناسی[Internet]. 1392؛39(65):1-10. Available from: https://sid.ir/paper/475872/fa

    IEEE: کپی

    مختار مهدوی، سیمین ناصری، امیرحسین محوی، مسعود یونسیان، و محمود علی محمدی، “شیرین سازی آبهای شور و لب شوردست ساز با استفاده از تکنولوژی انجماد،” محیط شناسی، vol. 39، no. 65، pp. 1–10، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/475872/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button