مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

918
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

600
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خصوصیات ژئوشیمیایی آب های بطری شده در ایران با استفاده از مختصات یابی و نسبت های یونی

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 74

چکیده

 زمینه و هدف: مصرف آب بطری شده در سال های اخیر به دلایل متعدد , به سرعت در حال افزایش است. هدف اصلی این پژوهش بررسی منشاء زمین شناسی آب های بطری شده ایران و تعیین تطابق یا عدم تطابق آنها با داده های آزمایشگاهی حاصل نمونه برداری از 71 برند آب آشامیدنی بطری شده و معدنی است.روش بررسی: در این پژوهش با استفاده از مختصات یابی نقاط برداشت آب ها اقدام به ژئورف نمودن نقاط بر روی نقشه های «زمین شناسی ایران» و «آب های گرم و معدنی ایران» و بررسی تطابق داده های آزمایشگاهی و تیپ آب ها با داده های زمین شناسی نموده و با نسبت های یونی مهم آب استخراج شده از نرم افزار awh, مقایسه نمودیم. یافته ها: در بررسی این 71 برند آب بطری شده 28 درصد (20 برند) عدم تطابق وجود داشت که در 40 درصد موارد میزان بی کربنات آزمایشگاهی بیش از مقدار زمین شناسی بود. همچنین 70 درصد تیپ آب ها از نوع بی کربناته کلسیک بودند. در برندهای محدوده البرز شمالی با زمان نهشته های ساحلی اطراف دریای خزر, منشاء شورابه/آب دریا وجود داشته که این میزان حدودا 55 درصد بوده است.نتیجه گیری: عبور آب از سازندهای مختلف زمین شناسی و وقوع پدیده انحلال می تواند بعنوان عامل مهمی در عدم تطابق مطرح باشد. این موضوع با توجه به غیرمجاز بودن تصفیه شیمیایی خاص بر روی آب های معدنی و عدم اجازه افزودنی ها نیاز به مطالعات بیشتری دارد تا دلیل و منشاء آن از کارخانه و با نمونه برداری از منبع مورد بررسی قرار گیرد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

حیدری، مریم، نبی زاده نودهی، رامین، علی محمدی، محمود، و یغماییان، کامیار. (1396). بررسی خصوصیات ژئوشیمیایی آب های بطری شده در ایران با استفاده از مختصات یابی و نسبت های یونی. سلامت و محیط زیست، 10(1)، 63-74. SID. https://sid.ir/paper/145830/fa

Vancouver: کپی

حیدری مریم، نبی زاده نودهی رامین، علی محمدی محمود، یغماییان کامیار. بررسی خصوصیات ژئوشیمیایی آب های بطری شده در ایران با استفاده از مختصات یابی و نسبت های یونی. سلامت و محیط زیست[Internet]. 1396؛10(1):63-74. Available from: https://sid.ir/paper/145830/fa

IEEE: کپی

مریم حیدری، رامین نبی زاده نودهی، محمود علی محمدی، و کامیار یغماییان، “بررسی خصوصیات ژئوشیمیایی آب های بطری شده در ایران با استفاده از مختصات یابی و نسبت های یونی،” سلامت و محیط زیست، vol. 10، no. 1، pp. 63–74، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/145830/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button