Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,161
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

591
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی غلظت آرسنیک در نمونه های برنج و دوز ورودی به انسان در منطقه میداوود، خوزستان

صفحات

 صفحه شروع 537 | صفحه پایان 544

چکیده

 زمینه و هدف: امروزه تجمع آرسنیک در برنج موجب نگرانی بسیار زیادی در جوامع شده است به این دلیل که برنج بخش عمده ای از غذای اصلی اکثریت مردم به شمار می آید. با توجه به پیشینه مطالعات مبنی بر اثبات حضور آرسنیک در منابع آب منطقه میداوود و اینکه محصول کشاورزی عمده این منطقه برنج است این پژوهش احتمال وجود آرسنیک در برنج منطقه میداوود در استان خوزستان و دوز ورودی در بدن انسان را مورد بررسی قرار می دهد.روش بررسی: جهت انجام این مطالعه, تعداد 10 نمونه برنج از مزارع منطقه میداوود در زمان برداشت محصول, جمع آوری گردید و پس از آماده سازی, سنجش غلظت آرسنیک با دستگاه (ICP-MS) انجام شد.یافته ها: تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS در مقایسه با استاندارد سازمان بهداشت جهانی بررسی شد. نتایج بدست آمده میانگین کل غلظت آرسنیک در نمونه های برنج 0.079mg/L بر مبنای وزن خشک نشان داد. بر اساس نتایج 30 درصد نمونه های برنج دارای غلظت آرسنیک بیش از حد استاندارد WHO بود که با توجه به بالا بودن غلظت در برخی نمونه های برنج, میزان دوز آرسنیک ورودی در انسان, با استفاده از ایمنی رژیم مصرفی, (با در نظر گرفتن مصرف 110g برنج در روز و فردی با وزن 70kg) محاسبه گردید.نتیجه گیری: نتایج نشان داد که دریافت روزانه آرسنیک از طریق برنج پایین تر از میزان دریافت قابل تحمل روزانه موقتی (Provisional Tolerable Daily Intake (PTDI)) رژیمی کل پیشنهاد شده بوسیله FAO/WHO بود. با توجه به اینکه منشا آرسنیک در منطقه میداوود زمین زاد است بنابراین انجام مطالعات جامع در مورد آلودگی منابع آب این منطقه و ارائه راهکار برای جلوگیری از پیامدهای احتمالی بر ساکنین منطقه میداوود ضروری است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

کلاه کج، مرضیه، بطالب لویی، صدیقه، امانی پور، حکیمه، و مدبری، سروش. (1395). بررسی غلظت آرسنیک در نمونه های برنج و دوز ورودی به انسان در منطقه میداوود, خوزستان. سلامت و محیط زیست، 9(4)، 537-544. SID. https://sid.ir/paper/145968/fa

Vancouver: کپی

کلاه کج مرضیه، بطالب لویی صدیقه، امانی پور حکیمه، مدبری سروش. بررسی غلظت آرسنیک در نمونه های برنج و دوز ورودی به انسان در منطقه میداوود, خوزستان. سلامت و محیط زیست[Internet]. 1395؛9(4):537-544. Available from: https://sid.ir/paper/145968/fa

IEEE: کپی

مرضیه کلاه کج، صدیقه بطالب لویی، حکیمه امانی پور، و سروش مدبری، “بررسی غلظت آرسنیک در نمونه های برنج و دوز ورودی به انسان در منطقه میداوود, خوزستان،” سلامت و محیط زیست، vol. 9، no. 4، pp. 537–544، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/145968/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا