مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,234
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان آلودگی باکتریایی اسکناس های رایج ایران

صفحات

 صفحه شروع 81 | صفحه پایان 88

چکیده

 زمینه و هدف: در بسیاری از کشورها باور عمومی بر این است که دستکاری همزمان پول و غذا می تواند در ایجاد بیماری های ناشی از غذا موثر باشد. این مطالعه با هدف تعیین میزان آلودگی (تعداد کلی باکتری ها) و آلودگی به باکتری های بیماریزای غذازاد در اسکناس های جمع آوری شده از فروشگاه های تهیه و توزیع مواد غذایی انجام گردیده است.روش بررسی: در این مطالعه تعداد 120 نمونه از اسکناس های رایج کشور (2000, 5000, 10000 و 20000 ریالی) از فروشگاه های مختلفی که با مواد غذایی در ارتباط بودند شامل نانوایی, مرغ فروشی, ساندویچ و پیتزا فروشی, قصابی, شیرینی فروشی و بستنی فروشی جمع آوری گردید. اسکناس ها از نظر ظاهری به سه دسته نو, معمولی و کهنه تقسیم گردیدند. بر روی تمامی اسکناس ها آزمایش های تعیین تعداد کلی باکتری ها, جستجوی اشریشیاکولای, استافیلوکوکوس آرئوس, باسیلوس سرئوس, سالمونلا, لیستریا بر اساس روش های استاندارد انجام گردید.یافته ها: میانگین تعداد کلی باکتری ها در اسکناس های 2000, 5000, 10000 و 20000 ریالی به ترتیب 49/118, 32/106, 44/69 و 81/220 واحد تشکیل دهنده کلنی بر سانتی متر مربع بود. بر اساس نتایج بدست آمده تفاوت معنی داری بین انواع مختلف اسکناس در ارتباط با بار کلی میکروبی مشاهده نشد. در هیچکدام از اسکناس های جمع آوری شده از فروشگاه های مختلف مرتبط با مواد غذایی لیستریا و سالمونلا مشاهده نگردید. درصد آلودگی کل اسکناس های جمع آوری شده به باکتری های اشریشیا کولای, استافیلوکوکوس آرئوس, باسیلوس سرئوس به ترتیب 3/13, 5/32 و 8/10 درصد مشاهده گردید. درصد آلودگی اسکناس های جمع آوری شده از فروشگاه های نانوایی, مرغ فروشی, شیرینی فروشی, بستنی فروشی, قصابی و ساندویچ فروشی به باکتری اشریشیاکولای به ترتیب صفر, 10, 5, صفر, 60 و 5 درصد؛ به باکتری استافیلوکوکوس آرئوس به ترتیب 30, 35, 10, 40, 55 و 25 درصد؛ به باکتری باسیلوس سرئوس به ترتیب 10, 10, 20, 20, صفر و 5 درصد مشاهده شد. بین وضعیت ظاهری و آلودگی باکتریایی اسکناس ها ارتباط معنی داری مشاهده نشد. تاثیر وجود یا عدم وجود صندوق دار در فروشگاه های مرتبط با مواد غذایی بر آلودگی باکتریایی اسکناس ها نیز بررسی گردید.نتیجه گیری: اسکناس یا به طور کلی پول در طی دوره عمر خود از محیط های مختلف و دست های مختلف آن هم با فراوانی بسیار زیاد عبور می کند. از آنجایی که اطلاعات کمی در مورد سابقه بهداشتی پول در دسترس می باشد, بنابر این در هنگام دستکاری همزمان پول و غذا بایستی توجه زیادی به این مساله نمود تا از آلودگی متقاطع این دو جلوگیری شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شکرفروش، سیدشهرام، خواجه علی، الهه، و زارعی، مهدی. (1387). بررسی میزان آلودگی باکتریایی اسکناس های رایج ایران. سلامت و محیط زیست، 1(2 (پی در پی 2))، 81-88. SID. https://sid.ir/paper/146070/fa

    Vancouver: کپی

    شکرفروش سیدشهرام، خواجه علی الهه، زارعی مهدی. بررسی میزان آلودگی باکتریایی اسکناس های رایج ایران. سلامت و محیط زیست[Internet]. 1387؛1(2 (پی در پی 2)):81-88. Available from: https://sid.ir/paper/146070/fa

    IEEE: کپی

    سیدشهرام شکرفروش، الهه خواجه علی، و مهدی زارعی، “بررسی میزان آلودگی باکتریایی اسکناس های رایج ایران،” سلامت و محیط زیست، vol. 1، no. 2 (پی در پی 2)، pp. 81–88، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/146070/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

    طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button