مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,161
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

884
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی ریسک سرطان زایی و غیرسرطان زایی باقیمانده DDT و متابولیت های آن در شیر پاستوریزه در جمعیت عمومی شهر تهران

صفحات

 صفحه شروع 309 | صفحه پایان 318

چکیده

 زمینه و هدف: آفت کش های ارگانوکلره دسته ای از ترکیبات مختل کننده غدد درون ریز هستند که باعث ایجاد طیف وسیعی از عوارض سلامتی در انسان و نیز سرطان می شوند. بطور کلی غذاهای چرب با منشاء حیوانی مانند شیر و محصولات لبنی منبع اصلی مواجهه انسان با سموم آفت کش ارگانوکلره به ویژه DDT و متابولیت های آن است. هدف از مطالعه حاضر ارزیابی میزان مواجهه جمعیت عمومی ساکن در شهر تهران با DDT و متابولیت های آن از طریق مصرف شیر پاستوریزه و نیز نهایتا ارزیابی ریسک سرطان زایی و غیرسرطان زایی ناشی از این میزان مواجهه است.روش بررسی: میزان باقیمانده آفت کش DDT و متابولیت های آن در 60 نمونه از شیرهای پاستوریزه تجاری پر چرب (3 درصد چربی) توسط کروماتوگرافی گازی با دتکتور جرمی اندازه گیری شد. ارزیابی ریسک سرطان زایی و غیرسرطان زایی نیز توسط روش های استاندارد بین المللی محاسبه گردید.یافته ها: DDT و متابولیت های آن در تمامی نمونه های مورد آزمون یافت شد و محدوده غلظتی آن برابر با 0.0015mg/L تا 0.28 و میانگین غلظت باقیمانده آفت کش ها به ترتیب برای pdde, O, P-DDE, p, P-DDT, p, P-DDD, p, برابر با 0.05±0.03, 0.15±0.08, 0.09±0.05 و 0.05±0.02mG/L است. میزان میانگین تخمینی محاسبه شده برای دریافت روزانه باقیمانده DDT و متابولیت های آن از طریق مصرف شیر در جمعیت عمومی در محدوده 0.00006 الی  0.0002mg/kg/dayاست که این میزان پایین تر از حد میزان دریافت مجاز روزانه برای عوارض غیرسرطان زایی است. بنابراین ریسک خطر محاسبه شده برای عوارض غیرسرطان زایی کمتر از 1 و در محدوده ایمن بود. با این وجود ریسک تجمعی محاسبه شده در بدترین شرایط بر اساس ماکزیمم غلظت مشاهده شده بیش از 1 بود. از نظر ریسک سرطان زایی نیز میزان مواجهه جمعیت عمومی از نظر ریسک سرطان اضافی در محدوده ایمن ارائه شده توسط سازمان حفاظت از محیط زیست آمریکا است.نتیجه گیری: بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه, جمعیت عمومی همچنان با DDT و متابولیت های آن مواجهه دارند, بنابراین پایش و اندازه گیری این ترکیبات در تمام گروه های سنی به ویژه کودکان توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    خواجه امیری، علیرضا، زارع جدی، مریم، احمدخانیها، رضا، و راستکاری، نوشین. (1395). ارزیابی ریسک سرطان زایی و غیرسرطان زایی باقیمانده DDT و متابولیت های آن در شیر پاستوریزه در جمعیت عمومی شهر تهران. سلامت و محیط زیست، 9(3)، 309-318. SID. https://sid.ir/paper/146077/fa

    Vancouver: کپی

    خواجه امیری علیرضا، زارع جدی مریم، احمدخانیها رضا، راستکاری نوشین. ارزیابی ریسک سرطان زایی و غیرسرطان زایی باقیمانده DDT و متابولیت های آن در شیر پاستوریزه در جمعیت عمومی شهر تهران. سلامت و محیط زیست[Internet]. 1395؛9(3):309-318. Available from: https://sid.ir/paper/146077/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا خواجه امیری، مریم زارع جدی، رضا احمدخانیها، و نوشین راستکاری، “ارزیابی ریسک سرطان زایی و غیرسرطان زایی باقیمانده DDT و متابولیت های آن در شیر پاستوریزه در جمعیت عمومی شهر تهران،” سلامت و محیط زیست، vol. 9، no. 3، pp. 309–318، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/146077/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button