مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,710
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی روابط صفات کمی و کیفی در میوه برخی از ژنوتیپ های انار

صفحات

 صفحه شروع 147 | صفحه پایان 160

چکیده

 به منظور بررسی مهم ترین صفات کمی و کیفی میوه و اجزای آن و استفاده از این صفات برای گروه بندی ژنوتیپ های انار, آزمایشی با استفاده از 24 ژنوتیپ صورت گرفت. در این مطالعه 28 صفت کمی و کیفی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که تمام صفات مورد بررسی در محدوده ارقم معنی دار هستند که نشان دهنده تنوع در هر صفت می باشد. نتایج تجزیه هم بستگی ساده صفات, وجود هم بستگی های مثبت و منفی معنی دار بین برخی صفات مهم را نشان داد. هم چنین از تجزیه عامل برای تعیین تعداد عامل های اصلی استفاده شد. تجزیه عامل نشان داد که اغلب صفات مربوط به عصاره میوه و صفات دانه ها و هسته ها را اجزای تشکیل دهنده عوامل اصلی هستند. صفات موثر در هفت گروه عاملی قرار گرفتند که مجموعا 89 درصد از کل تغییرات را توجیه نمودند. در محدوده هر عامل صفات با ضرایب عاملی بالای 0.7 به عنوان ضریب عاملی معنی دار در نظر گرفته شدند. تجزیه کلاستر با استفاده از این هفت عامل انجام شد و ژنوتیپ ها در فاصله 9 به پنج گروه اصلی تقسیم شدند. گروه ها اغلب در صفت طعم میوه دارای تفاوت بودند و صفت نرم دانگی نیز در تشکیل کلاستر ها موثر بود. علاوه بر این, با استفاده از سه عامل اصلی موقعیت ژنوتیپ ها در آنالیز تری پلات مشخص شد که ژنوتیپ های با طعم شیرین تر از ژنوتیپ های با طعم ملس و ترش از هم تفکیک گردیدند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

سرخوش، علی، زمانی، ذبیح اله، فتاحی مقدم، محمدرضا، عبادی، علی، ساعی، علی، طباطبایی، سیدضیاالدین، و اکرمی، محمدرسول. (1385). بررسی روابط صفات کمی و کیفی در میوه برخی از ژنوتیپ های انار. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 10(4 (الف))، 147-160. SID. https://sid.ir/paper/14758/fa

Vancouver: کپی

سرخوش علی، زمانی ذبیح اله، فتاحی مقدم محمدرضا، عبادی علی، ساعی علی، طباطبایی سیدضیاالدین، اکرمی محمدرسول. بررسی روابط صفات کمی و کیفی در میوه برخی از ژنوتیپ های انار. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1385؛10(4 (الف)):147-160. Available from: https://sid.ir/paper/14758/fa

IEEE: کپی

علی سرخوش، ذبیح اله زمانی، محمدرضا فتاحی مقدم، علی عبادی، علی ساعی، سیدضیاالدین طباطبایی، و محمدرسول اکرمی، “بررسی روابط صفات کمی و کیفی در میوه برخی از ژنوتیپ های انار،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 10، no. 4 (الف)، pp. 147–160، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/14758/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button