مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,003
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,467
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تولید ژلاتین خوراکی از ضایعات ماهی

صفحات

 صفحه شروع 409 | صفحه پایان 418

چکیده

ژلاتین ماده پروتئینی است که در صنایع غذایی, دارویی, صنعتی و پزشکی کاربرد فراوانی دارد. در صنایع غذایی از این محصول در تهیه مارمالادها, ژله ها, شیرینیجات و بستنی استفاده می شود. ژلاتین به آسانی در بدن جذب شده و حتی به هضم سایر مواد غذایی از طریق تشکیل امولسیون کمک می نماید. هدف از این تحقیق, استفاده بهینه از مواد اولیه سهل الوصول و ارزان یعنی مقادیر فراوان ضایعات شیلات و بهینه سازی شرایط برای استخراج ژلاتین و در نتیجه کاهش واردات آن به کشور که عمدتا از پوست خوک و ضایعات دامی تهیه می گردد, می باشد. این طرح در دو مرحله صورت پذیرفت: در مرحله اول اثر شرایط pH )در دو شرایط قلیایی و اسیدی( و نوع ماده اولیه )سه ماده اولیه: کفشک ماهی, کوسه ماهی و ضایعات فیله( روی برخی از مهم ترین خواص کمی و کیفی ژلاتین )راندمان, درجه خلوص, رنگ و رایحه( مورد بررسی قرار گرفت. در مرحله دوم طرح نیز اثر دما )در سه سطح 70, 75 و 80 درجه سانتی گراد و pH )در دو سطح 6.5 و (6 بر روی میزان راندمان ژلاتین ارزیابی گردید. نتایج مرحله اول نشان داد که صورت استفاده از شرایط قلیایی و ضایعات فیله, مقدار ژلاتین حاصل حداکثر خواهد بود. با توجه به نتایج مرحله دوم طرح و با دمای 70 درجه سانتی گراد و pH برابر با 6.5, راندمان ژلاتین حاصل حداکثر و با بهترین کیفیت به دست خواهد آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آبرومند، علی. (1386). تولید ژلاتین خوراکی از ضایعات ماهی. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 11(1 (ب))، 409-418. SID. https://sid.ir/paper/14890/fa

    Vancouver: کپی

    آبرومند علی. تولید ژلاتین خوراکی از ضایعات ماهی. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1386؛11(1 (ب)):409-418. Available from: https://sid.ir/paper/14890/fa

    IEEE: کپی

    علی آبرومند، “تولید ژلاتین خوراکی از ضایعات ماهی،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 11، no. 1 (ب)، pp. 409–418، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/14890/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا