مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

906
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

656
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی ملکولی کلستریدیوم پرفرینجنس در تعدادی از مواد غذایی با منشا خام دامی در شهرکرد، 1393

صفحات

 صفحه شروع 391 | صفحه پایان 399

چکیده

 زمینه و هدف: کلستریدیوم پرفرینجنس یکی از عوامل اصلی بروز مسمومیت های غذایی در انسان در سراسر جهان است. این بررسی برای تشخیص و ردیابی توکسین های باکتری کلستریدیوم پرفرینجنس در تعدادی از مواد غذایی با منشا خام دامی انجام گرفت.روش بررسی: در این مطالعه, تعداد 100 نمونه از کشک های صنعتی و سنتی و 43 نمونه از گوشت های گاو و گوسفند, از مراکز فروش شهرستان شهرکرد به روش تصادفی جمع آوری شد. برای شناسایی باکتری مورد نظر در نمونه ها, از روش های کشت و واکنش زنجیره ای پلی مراز استفاده شد.یافته ها: هیچ نمونه مثبتی در روش کشت میکروبی از نمونه ها جداسازی نشد. با این وجود فراوانی باکتری کلستریدیوم پرفرینجنس در نمونه های کشک صنعتی و سنتی, گوشت گاو و گوسفند به ترتیب 6, 10, 25 و13 درصد با استفاده از روش PCR, گزارش گردید. فراوانی ژن های cpi, cpe, cpb, cpa و etx در فرآورده های کشک مذکور به ترتیب 37.5, 25, 75, 12.5 و 12.5 درصد و در گوشت ها به ترتیب 75.5, 50, 62, 37.5 و 25 درصد تشخیص داده شد. نتایج این تحقیق نشان دهنده وجود اختلاف معنی دار آماری بین میزان شیوع باکتری در نمونه های مختلف و توکسین های جداسازی شده از آنها بود (p<0.05).نتیجه گیری: با توجه به آلودگی این مواد غذایی به کلستریدیوم پرفرینجنس و انتقال آلودگی از مواد غذایی به انسان, کاهش آلودگی مواد غذایی به این باکتری از جنبه سلامت عمومی ضروری است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    شاکریان، امیر، رحیمی، ابراهیم، مصباح، جمال، و موسوی، محمد. (1396). شناسایی ملکولی کلستریدیوم پرفرینجنس در تعدادی از مواد غذایی با منشا خام دامی در شهرکرد, 1393. پیاورد سلامت، 11(4 )، 391-399. SID. https://sid.ir/paper/149760/fa

    Vancouver: کپی

    شاکریان امیر، رحیمی ابراهیم، مصباح جمال، موسوی محمد. شناسایی ملکولی کلستریدیوم پرفرینجنس در تعدادی از مواد غذایی با منشا خام دامی در شهرکرد, 1393. پیاورد سلامت[Internet]. 1396؛11(4 ):391-399. Available from: https://sid.ir/paper/149760/fa

    IEEE: کپی

    امیر شاکریان، ابراهیم رحیمی، جمال مصباح، و محمد موسوی، “شناسایی ملکولی کلستریدیوم پرفرینجنس در تعدادی از مواد غذایی با منشا خام دامی در شهرکرد, 1393،” پیاورد سلامت، vol. 11، no. 4 ، pp. 391–399، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/149760/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button