مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

496
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

100
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر عصاره آبی قارچ Inocutis levis بر هیستوپاتولوژی کبد و هیپرتریگلیسریدمی موش های صحرایی نر نژاد ویستار تغذیه شده با محلول ساکارز

صفحات

 صفحه شروع 181 | صفحه پایان 187

چکیده

 مقدمه: رژیم های غذایی غنی از کربوهیدرات های ساده می تواند چاقی و سندرم متابولیک را القا کند. هدف: در این مطالعه اثر عصاره آبی قارچ Inocutis levis بر سطوح لیپیدهای سرمی و بافت کبد در موش های تغذیه شده با ساکارز مورد بررسی قرار گرفت. روش بررسی: 32 موش نر نژاد ویستار به 4 گروه تقسیم شدند: 1-گروه کنترل, 2-گروهی که با محلول ساکارز به مدت 12 هفته تغذیه شد و 3 و 4-گروه های تیمار که غلظت های 50 و 150 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن عصاره آبی I. levis به مدت 2 هفته همراه با محلول ساکارز دریافت کردند. بعد از 12 هفته لیپیدهای سرم خون و آنزیم های کبدی و بافت کبد ارزیابی شدند. مقاطع بافت کبد با رنگ هماتوکسیلین-ائوزین رنگ آمیزی شدند. نتایج: نتایج نشان دادند که رژیم غذایی غنی از ساکارز تری گلیسرید و آنزیم های کبدی را افزایش داد و سبب القاء التهاب خفیفی در بافت کبد در مقایسه با گروه کنترل شد )001/0P<). همچنین در موش هایی که با عصاره آبی I. levis تیمار شدند, سطوح تری گلیسرید در سرم خون کاهش یافتند و سطح آنزیم کبدی Aspartate aminotranseferase (AST) نیز کاهش یافت (001/0P< و 01/0P<). علاوه بر این, عصاره آبی I. levis نفوذ لکوسیت ها در بافت کبد را کاهش دادند. نتیجه گیری: یافته ها نشان می دهد که عصاره آبی قارچ I. levis پتانسیل کنترل هیپرتری گلیسریدمی داشته و به نظر می رسد التهاب بافت کبد را کاهش می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    احسانی فرد، زهرا، میرمحمدرضایی، فرشته، قبادنژاد، معصومه، و صفرزاده، علیرضا. (1398). اثر عصاره آبی قارچ Inocutis levis بر هیستوپاتولوژی کبد و هیپرتریگلیسریدمی موش های صحرایی نر نژاد ویستار تغذیه شده با محلول ساکارز. گیاهان دارویی، 18(70 )، 181-187. SID. https://sid.ir/paper/15314/fa

    Vancouver: کپی

    احسانی فرد زهرا، میرمحمدرضایی فرشته، قبادنژاد معصومه، صفرزاده علیرضا. اثر عصاره آبی قارچ Inocutis levis بر هیستوپاتولوژی کبد و هیپرتریگلیسریدمی موش های صحرایی نر نژاد ویستار تغذیه شده با محلول ساکارز. گیاهان دارویی[Internet]. 1398؛18(70 ):181-187. Available from: https://sid.ir/paper/15314/fa

    IEEE: کپی

    زهرا احسانی فرد، فرشته میرمحمدرضایی، معصومه قبادنژاد، و علیرضا صفرزاده، “اثر عصاره آبی قارچ Inocutis levis بر هیستوپاتولوژی کبد و هیپرتریگلیسریدمی موش های صحرایی نر نژاد ویستار تغذیه شده با محلول ساکارز،” گیاهان دارویی، vol. 18، no. 70 ، pp. 181–187، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15314/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button