Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

519
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

522
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر یک دوره مصرف مکمل خرفه بر بیومارکرهای آنتی اکسیدانی و استرس اکسیداتیو در دختران غیرفعال

صفحات

 صفحه شروع 255 | صفحه پایان 263

چکیده

 مقدمه: استرس اکسیداتیو ناشی از عدم تعادل در وضعیت ردوکس بدن است که طی آن, افزایش رادیکال های درون سلولی منجر به آسیب های بافتی می شود. آنتی اکسیدان ها مانع اکسید شدن اسید های چرب شده و از ایجاد سلول های فوم و پلاک آترواسکلروزی پیشگیری می کنند. خرفه که یکی از مکمل های خوراکی است به عنوان یک گیاه غنی از مواد آنتی اکسیدانی مطرح می باشد. هدف: هدف این مطالعه بررسی تأثیر هشت هفته مکمل دهی خرفه بر بیومارکرهای آنتی اکسیدانی و استرس اکسیداتیو در دختران غیر فعال بود. روش بررسی: پژوهش حاضر نیمه تجربی بوده و جامعه آماری آن دانشجویان دختر غیرفعال (اضافه وزن و چاق) دانشگاه شهید مدنی آذربایجان با دامنه سنی 20– 30 سال بود که از بین آنها 20 نفر به طور تصادفی ساده انتخاب و در دو گروه کنترل (10 نفر) و مکمل (10 نفر) قرار گرفتند. آزمودنی های گروه مکمل روزانه 1200 میلی گرم مکمل خرفه به مدت هشت هفته دریافت نمودند. برای تحلیل داده ها از آزمون تی همبسته و تی مستقل در سطح معناداری 5 صدم با استفاده از نرم افزار spss 20 استفاده شد. نتایج: نتایج نشان داد در گروه مکمل مقادیر سرمی آنزیم سوپراکسیددیسموتاز, گلوتاتیون پراکسیداز و ظرفیت آنتی اکسیدانی تام افزایش معناداری نسبت به حالت پیش آزمون داشتند (05/0>P), اما مقدار مالون دی آلدئید کاهش داشته که این کاهش معنادار نبود (05/0P>). نتیجه گیری: مکمل خرفه احتمالاً برای بهبود سلامت قلب و عروق و جلوگیری از بروز بیماری های قلبی-عروقی و تقویت سیستم آنتی اکسیدانی افراد اضافه وزن و چاق روش مؤثری می باشد و پروکسیداسیون لیپیدی را که باعث تولید رادیکال های آزاد می شود, از بین می برد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    قربانیان، بهلول، صابری، یوسف، آزالی علمداری، کریم، شکرالهی، فریبا، و محمدی، حکیمه. (1398). اثر یک دوره مصرف مکمل خرفه بر بیومارکرهای آنتی اکسیدانی و استرس اکسیداتیو در دختران غیرفعال. گیاهان دارویی، 18 (دوره4)(72 )، 255-263. SID. https://sid.ir/paper/15385/fa

    Vancouver: کپی

    قربانیان بهلول، صابری یوسف، آزالی علمداری کریم، شکرالهی فریبا، محمدی حکیمه. اثر یک دوره مصرف مکمل خرفه بر بیومارکرهای آنتی اکسیدانی و استرس اکسیداتیو در دختران غیرفعال. گیاهان دارویی[Internet]. 1398؛18 (دوره4)(72 ):255-263. Available from: https://sid.ir/paper/15385/fa

    IEEE: کپی

    بهلول قربانیان، یوسف صابری، کریم آزالی علمداری، فریبا شکرالهی، و حکیمه محمدی، “اثر یک دوره مصرف مکمل خرفه بر بیومارکرهای آنتی اکسیدانی و استرس اکسیداتیو در دختران غیرفعال،” گیاهان دارویی، vol. 18 (دوره4)، no. 72 ، pp. 255–263، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15385/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا