مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,691
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

910
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیبات شیمیایی اسانس و اثرات آنتی اکسیدانی، محتوای تام فنلی و فلاونوئیدی عصاره گیاه Nepeta pogonosperma

صفحات

 صفحه شروع 185 | صفحه پایان 198

چکیده

 مقدمه: گیاه Nepeta pogonosperma از خانواده نعناع (Labiatae), یکی از گونه های پونه سای انحصاری ایران (در منطقه الموت) می باشد. ترکیبات گزارش شده از جنس پونه سا شامل فلاونوئیدها, ایریدوئیدها, فنل ها و دی ترپن ها می باشند. گیاهان این جنس معطر بوده و اثرات آنتی اکسیدانی, ضدمیکروبی, حشره کشی, ضدالتهابی, ضددردی و ضداضطرابی دارند, همچنین در طب سنتی به دلیل داشتن اثرات خلط آور, ضدعفونی کننده, ضدسرفه, ضدآسم و تب بر استفاده می شوند.هدف: هدف از این مطالعه بررسی ترکیبات شیمیایی اسانس و اثرات آنتی اکسیدانی, محتوای تام فنلی و فلاونوئیدی عصاره گیاه Nepeta pogonosperma در زمان گلدهی می باشد.روش بررسی: محتوای تام فنلی و فلاونوئیدی گیاه به روش رنگ سنجی اندازه گیری شد. ظرفیت آنتی اکسیدانی عصاره گیاه به وسیله روش های روبش رادیکال های آزاد DPPH و ABTS و قدرت آنتی اکسیدانی - احیاءکنندگی فریک (FRAP) مورد ارزیابی قرار گرفت. اسانس به روش تقطیر با آب به دست آمد و با کروماتوگرافی گازی و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی مورد بررسی قرار گرفت.نتایج: عصاره دارای محتوای تام فنلی بیشتری نسبت به محتوای تام فلاونوئیدی بود. عصاره متانولی اثر روبش رادیکال DPPH متوسطی (IC50 یر 200 میکروگرم در میلی لیتر) از خود نشان داد. 50 ترکیب که جمعا 95.95 درصد ترکیبات اسانس را شامل می شدند, شناسایی شدند. ترکیبات اصلی تشکیل دهنده اسانس گیاه شامل 1, 8- سینئول و 4aa, 7a, -7aa پتا لاکتون بودند.نتیجه گیری: نتایج به دست آمده نشان می دهند که عصاره گیاه N.pogonosperma دارای اثرات آنتی اکسیدانی بوده و می تواند به عنوان منبع بالقوه آنتی اکسیدان های طبیعی برای درمان برخی بیماری ها درنظر گرفته شود. جهت شناسایی ترکیبات شیمیایی فعال گیاه و ارزیابی های بیولوژیک جامع تر تحقیقات بیشتری ضروری می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    خلیقی سیگارودی، فرحناز، اهوازی، مریم، ابراهیم زاده معبود، حمیرا، و رحیمی فرد، ناهید. (1392). بررسی ترکیبات شیمیایی اسانس و اثرات آنتی اکسیدانی, محتوای تام فنلی و فلاونوئیدی عصاره گیاه Nepeta pogonosperma. گیاهان دارویی، 12(48)، 185-198. SID. https://sid.ir/paper/15453/fa

    Vancouver: کپی

    خلیقی سیگارودی فرحناز، اهوازی مریم، ابراهیم زاده معبود حمیرا، رحیمی فرد ناهید. بررسی ترکیبات شیمیایی اسانس و اثرات آنتی اکسیدانی, محتوای تام فنلی و فلاونوئیدی عصاره گیاه Nepeta pogonosperma. گیاهان دارویی[Internet]. 1392؛12(48):185-198. Available from: https://sid.ir/paper/15453/fa

    IEEE: کپی

    فرحناز خلیقی سیگارودی، مریم اهوازی، حمیرا ابراهیم زاده معبود، و ناهید رحیمی فرد، “بررسی ترکیبات شیمیایی اسانس و اثرات آنتی اکسیدانی, محتوای تام فنلی و فلاونوئیدی عصاره گیاه Nepeta pogonosperma،” گیاهان دارویی، vol. 12، no. 48، pp. 185–198، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15453/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button