مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,971
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

698
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر کشندگی عصاره متانولی میوه هلیله زرد (Terminalia chebula Retz) بر لیشمانیا ماژور در شرایط برون تنی

صفحات

 صفحه شروع 182 | صفحه پایان 187

چکیده

 مقدمه: لیشمانیوز جلدی یکی از مشکلات عمده سلامت در بسیاری از کشورها می باشد. استفاده از ترکیبات آنتی موان پنج ظرفیتی به عنوان داروهای خط اول درمان لیشمانیوز جلدی, همراه با محدودیت ها و عوارض جانبی متعددی می باشد.هدف: هدف این مطالعه بررسی اثر کشندگی عصاره متانولی میوه هلیله زرد بر لیشمانیا ماژور در شرایط آزمایشگاهی بود.روش بررسی: عصاره میوه هلیله زرد با غلظت های 500 mg/ml و 250, 125, 80 به همراه پروماستیگوت های لیشمانیا واقع در فاز لگاریتمی در پلیت کشت 96 خانه ایی به صورت 4 بار تکرار افزوده شده و در دمای 21 درجه سانتی گراد انکوبه شد. بعد از گذشت زمان های 24, 48 و 72 ساعت, درصد بقا پروماستیگوت ها تعیین شد. هلیله زرد با غلظت mg/ml 80 و 250 به ماکروفاژهای آلوده به انگل افزوده شد. میانگین تعداد آماستیگوت در هر ماکروفاژ در زمان های 24 و 48 ساعت پس از افزودن عصاره گیاه محاسبه شد. آنالیز آماری داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های ANOVA یکطرفه انجام شد.نتایج: میزان بقا پروماستیگوت ها پس از گذشت 24 ساعت در مواجه با بیشترین و کمترین غلظت هلیله زرد (500 mg/ml و 80) به ترتیب 19.01 و 98.65 درصد بود, میزان بقا در این دو گروه پس از 48 ساعت به ترتیب, 7.81 و 97.26 درصد و پس از 72 ساعت به ترتیب, 31.61 و 97.26 درصد بود. میزان IC50 پس از 24 ساعت 114.10 mg/ml به دست آمد. میزان کشندگی عصاره گیاه در آماستیگوت ها در زمان 24 ساعت برای دو غلظت mg/ml 80 و 250 به ترتیب 40.35 و 29.99 درصد و در زمان 48 ساعت به ترتیب 45.21 و 41.11 درصد به دست آمد.نتیجه گیری: عصاره میوه هلیله زرد دارای اثر کشندگی بر پروماستیگوت و آماستیگوت های لیشمانیا ماژور در شرایط برون تنی است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    نورمحمدی، حامد، معروفی، یحیی، دبیرزاده، منصور، میری، عبدالحسین، و گریلی، علی. (1395). بررسی اثر کشندگی عصاره متانولی میوه هلیله زرد (Terminalia chebula Retz) بر لیشمانیا ماژور در شرایط برون تنی. گیاهان دارویی، 15(58)، 182-187. SID. https://sid.ir/paper/15500/fa

    Vancouver: کپی

    نورمحمدی حامد، معروفی یحیی، دبیرزاده منصور، میری عبدالحسین، گریلی علی. بررسی اثر کشندگی عصاره متانولی میوه هلیله زرد (Terminalia chebula Retz) بر لیشمانیا ماژور در شرایط برون تنی. گیاهان دارویی[Internet]. 1395؛15(58):182-187. Available from: https://sid.ir/paper/15500/fa

    IEEE: کپی

    حامد نورمحمدی، یحیی معروفی، منصور دبیرزاده، عبدالحسین میری، و علی گریلی، “بررسی اثر کشندگی عصاره متانولی میوه هلیله زرد (Terminalia chebula Retz) بر لیشمانیا ماژور در شرایط برون تنی،” گیاهان دارویی، vol. 15، no. 58، pp. 182–187، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15500/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button