مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,670
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

940
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه ترکیبات شیمیایی اسانس گیاه زنجبیل (Zingiber officinale) و بررسی اثرات آنتی اکسیدانتی و سمیت سلولی آن

صفحات

 صفحه شروع 89 | صفحه پایان 98

چکیده

 مقدمه: Zingiber officinale, جزء گیاهان دارویی مهم می باشد که از دیرباز در زندگی انسان ها کاربردهای غذایی و دارویی مختلف داشته است. با توجه به اینکه از اسانس زنجبیل اثرات بیولوژیکی مختلفی گزارش شده است.هدف: ارزیابی ترکیبات شیمیایی موجود در اسانس دو گونه زنجبیل چینی و هندی به منظور شناسایی ترکیبات فعال بیولوژیکی آنها مورد مطالعه کیفی و کمی قرار گرفت.روش بررسی: فرآیند اسانس گیری از هر کدام از گیاه ها, به روش تقطیر با آب با استفاده از دستگاه کلونجر به انجام رسید. شناسایی ترکیبات موجود در اسانس ها و اندازه گیری کمی هر کدام از آنها نیز به ترتیب به کمک دستگاه های GC-MS و GC صورت گرفت. در ادامه, فعالیت آنتی اکسیدانتی و فعالیت سمیت سلولی اسانس زنجبیل چینی مورد بررسی قرار گرفت.نتایج: اسانس های حاصله, بوسیله دستگاه های GC و GC-MS مورد آنالیز قرار گرفتند که در نهایت 46 ترکیب مختلف برای هر دو اسانس شناسایی شد. ترکیبات اصلی اسانس زنجبیل گونه چینی عبارتند از: a-Zingiberene (28.25 درصد), b-Sesquiphellandrene (15.65 درصد), a-Curcumene (15.23 درصد) و trans-g-Cadinene (11.88 درصد). ترکیبات اصلی اسانس در گونه هندی نیز a-Zingiberene (35.67 درصد), b-Sesquiphellandrene (15.27 درصد), trans-g-Cadinene (9.25 درصد) و E-Citral (6.0 درصد) شناسایی شد. میزان فعالیت آنتی اکسیدانتی اسانس گونه چینی, 80.7 میکروگرم بر میلی لیتر بوده و سمیت سلولی آن نیز در برابر سلول های سرطانی رحم انسان 72.6 میکروگرم بر میلی لیتربه دست آمد.نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که ترکیبات سسکویی ترپنی درصد بیشتری از اجزای اسانس ها را به خود اختصاص می دهند. فعالیت آنتی اکسیدانتی و سمیت سلولی اسانس گونه چینی نیز در مقایسه با داروهای استاندارد, قابل مقایسه بوده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    امیری، حمیدرضا، محمدی، مهناز، سعادتمند، سارا، و طاهری، الهه. (1395). مطالعه ترکیبات شیمیایی اسانس گیاه زنجبیل (Zingiber officinale) و بررسی اثرات آنتی اکسیدانتی و سمیت سلولی آن. گیاهان دارویی، 15(58)، 89-98. SID. https://sid.ir/paper/15508/fa

    Vancouver: کپی

    امیری حمیدرضا، محمدی مهناز، سعادتمند سارا، طاهری الهه. مطالعه ترکیبات شیمیایی اسانس گیاه زنجبیل (Zingiber officinale) و بررسی اثرات آنتی اکسیدانتی و سمیت سلولی آن. گیاهان دارویی[Internet]. 1395؛15(58):89-98. Available from: https://sid.ir/paper/15508/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا امیری، مهناز محمدی، سارا سعادتمند، و الهه طاهری، “مطالعه ترکیبات شیمیایی اسانس گیاه زنجبیل (Zingiber officinale) و بررسی اثرات آنتی اکسیدانتی و سمیت سلولی آن،” گیاهان دارویی، vol. 15، no. 58، pp. 89–98، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15508/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button