مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,705
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

702
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی سمیت سلولی اسانس و عصاره های مختلف گیاهان ادویه ای دارچین و زنجبیل با آزمون سمیت لارو میگوی آب شور

صفحات

 صفحه شروع 110 | صفحه پایان 119

چکیده

 مقدمه: گیاهان زنجبیل و دارچین به عنوان ادویه دارای مصرف گسترده ای در رژیم غذایی ایرانیان می باشند.هدف: هدف این تحقیق بررسی سمیت سلولی اسانس و عصاره های مختلف این دو گیاه به روش آزمون کشندگی لارو میگوی آب شور می باشد.روش بررسی: در ابتدا نام علمی گیاهان تهیه شده از بازار با آنالیز میکروسکپی تایید شده, اسانس با روش هیدرودیستیلیشن و عصاره ها به ترتیب قطبیت با روش پرکولاسیون استخراج شدند. اثر کشندگی لارو میگوی آب شور فراکسیون ها با دو روش دیسک و محلول در غلظت های 10, 100 و 1000 میکروگرم در میلی لیتر در مقایسه با دی کرومات پتاسیم بررسی شد. هر نمونه سه مرتبه مورد آزمایش قرار گرفته و نتایج به دست آمده با روش آماریProbit Analysis  مورد آنالیز قرار گرفته است.نتایج: عصاره کلروفرمی, اسانس و عصاره اتری دارچین (با LC50 به ترتیب برابر با (1/12 – 7/6) 21/9, (3/12 – 7/8) 05/10 و (3/21-4/14) 42/18 میکروگرم در میلی لیتر و اسانس, عصاره پترولئوم اتر, عصاره متانولی و کلروفرمی زنجبیل (با LC50 به ترتیب برابر با (04/0- 02/0) 03/0, (9/6-3/2) 03/4, (8/12-7/4) 9/7 و (2/14- 4/5) 89/8 میکروگرم در میلی لیتر دارای بیشترین سمیت بوده اند.نتیجه گیری: فراکسیون های هر دو گیاه دارای سمیت بالا می باشند و با توجه به سمیت عصاره آبی گیاه لازم است با انجام سایر آزمون ها در صورت تایید نتایج, در مورد محدودیت مصرف این دو ادویه توصیه های ایمنی صورت گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    شریفی فر، فریبا، مصحفی، محمدحسن، دهقان، غلامرضا، عامری، عالیه، و علیشاهی، فهیمه. (1388). بررسی سمیت سلولی اسانس و عصاره های مختلف گیاهان ادویه ای دارچین و زنجبیل با آزمون سمیت لارو میگوی آب شور. گیاهان دارویی، 9(30)، 110-119. SID. https://sid.ir/paper/15609/fa

    Vancouver: کپی

    شریفی فر فریبا، مصحفی محمدحسن، دهقان غلامرضا، عامری عالیه، علیشاهی فهیمه. بررسی سمیت سلولی اسانس و عصاره های مختلف گیاهان ادویه ای دارچین و زنجبیل با آزمون سمیت لارو میگوی آب شور. گیاهان دارویی[Internet]. 1388؛9(30):110-119. Available from: https://sid.ir/paper/15609/fa

    IEEE: کپی

    فریبا شریفی فر، محمدحسن مصحفی، غلامرضا دهقان، عالیه عامری، و فهیمه علیشاهی، “بررسی سمیت سلولی اسانس و عصاره های مختلف گیاهان ادویه ای دارچین و زنجبیل با آزمون سمیت لارو میگوی آب شور،” گیاهان دارویی، vol. 9، no. 30، pp. 110–119، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15609/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button