مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,258
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

651
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات خوراکی اسانس فرار اسطوخودوس (.Lavandula angustifolia L) بر فشار خون طبیعی و بالا و تغییرات آئورت در موش صحرایی

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 63

چکیده

 مقدمه: هیپرتانسیون از معضلات بهداشتی و درمان های جایگزین برای کنترل آن پیشنهاد شده است.هدف: بررسی اثر خوراکی اسانس فرار اسطوخودوس بر فشار خون بالا و تغییرات بافتی آئورت موش صحرایی بود.روش بررسی: سی و پنج سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به پنج گروه طبیعی, هیپرتانسیو و کنترل تقسیم شدند. هیپرتانسیون با تجویز روزانه L - NAME داخل آب آشامیدنی به مدت شش هفته القا و همزمان اسطوخودوس (500 میلی گرم بر کیلوگرم) یا حلال آن به روش گاواژ تجویز شد. در گروه های کنترل پس از ثبت فشار خون پایه, اسطوخودوس وریدی (50 میلی گرم بر کیلوگرم) تزریق شد. برای مطالعه بافت شناسی آئورت سینه ای جدا و به روش هماتوکسیلین - ائوزین و اورسئین رنگ آمیزی شد.نتایج: القاء هیپرتانسیون فشار متوسط شریانی را از 106 به 177 میلی متر جیوه افزایش و درمان با اسطوخودوس آن را به 140 میلی متر جیوه کاهش داد (p<0.001). اسطوخودوس در گروه طبیعی اثری نداشت. تزریق وریدی اسطوخودوس فشار خون موش های طبیعی و هیپرتانسیو را حدود 75 درصد کاهش داد (p<0.001). القا هیپرتانسیون سطح مقطع آئورت, ضخامت دیواره آئورت و لایه مدیا را افزایش و ضخامت تیغه های الاستیک را کاهش داد (p<0.001). درمان با اسطوخودوس سطح مقطع و ضخامت لایه مدیا را کاهش و ضخامت تیغه های الاستیک آئورت را افزایش داد (p<0.05). هیپرتانسیون و درمان بر لایه ادونتیس و تعداد تیغه های الاستیک اثری نداشت.نتیجه گیری: اسطوخودوس خوراکی از افزایش فشار خون و تغییرات هیستوپاتولوژیک آئورت در موش صحرایی هیپرتانسیو جلوگیری کرد. به نظر می رسد اسطوخودوس در پیشگیری از هیپرتانسیون مفید باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    مومن آبادی، شهین، ثامنی، حمیدرضا، زاهدی خراسانی، مهدی، و وکیلی، عابدین. (1394). بررسی اثرات خوراکی اسانس فرار اسطوخودوس (.Lavandula angustifolia L) بر فشار خون طبیعی و بالا و تغییرات آئورت در موش صحرایی. گیاهان دارویی، 14(56)، 55-63. SID. https://sid.ir/paper/15527/fa

    Vancouver: کپی

    مومن آبادی شهین، ثامنی حمیدرضا، زاهدی خراسانی مهدی، وکیلی عابدین. بررسی اثرات خوراکی اسانس فرار اسطوخودوس (.Lavandula angustifolia L) بر فشار خون طبیعی و بالا و تغییرات آئورت در موش صحرایی. گیاهان دارویی[Internet]. 1394؛14(56):55-63. Available from: https://sid.ir/paper/15527/fa

    IEEE: کپی

    شهین مومن آبادی، حمیدرضا ثامنی، مهدی زاهدی خراسانی، و عابدین وکیلی، “بررسی اثرات خوراکی اسانس فرار اسطوخودوس (.Lavandula angustifolia L) بر فشار خون طبیعی و بالا و تغییرات آئورت در موش صحرایی،” گیاهان دارویی، vol. 14، no. 56، pp. 55–63، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15527/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button