مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,460
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

598
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر داخل معدی میوه سنجد (.Elaeagnus angustifolia L) بر روی ترشح اسید در موش مدل pylorus-ligated

صفحات

 صفحه شروع 82 | صفحه پایان 91

چکیده

 مقدمه: بسیاری از گیاهان خانواده Elaegnaceae دارای مصارف متعدد پزشکی از جمله فعالیت ضد زخم معده هستند.هدف : بنابراین ما فرض را بر این قرار دادیم که میوه گیاه سنجد  ممکن است در کنترل ترشح تحریک شده اسید نقش داشته باشد. به منظور پاسخ به این سوال اثر دارویی میوه گیاه سنجد بر روی ترشح تحریک شده اسید ناشی از کرباکول بررسی شد.روش بررسی: در این مطالعه از روش  pylorus-ligationاستفاده شد. به طور خلاصه دو کانول به ترتیب از مری جهت وارد کردن دارو و یک کانول از محل اتصال دئودنوم به معده جهت خروج شیره وارد معده شدند و در مکان اتصال دئودنوم به معده لیگاسیون صورت گرفت. کرباکول از طریق ورید ژوگولار انفوزیون شده و هر ده دقیقه شیره معده جمع آوری شد و میزان اسیدیته شیره توسط سود 0.01 نرمال تیتر شد. نتایج به دست آمده با استفاده از آزمون ANOVA  و آزمون تکمیلی Tukey ارزیابی شد.نتایج: تجویز داخل معدی عصاره میوه سنجد به صورت وابسته به دوز و وابسته به زمان سبب کاهش ترشح اسید تحریک شده ناشی از انفوزیون وریدی کرباکول شد. ترشح تحریک شده اسید 30 دقیقه پس از تجویز دوز 600 mg/kg  عصاره در زمان حداکثر ترشح اسید به طور کامل مهار شد و تا پایان آزمایش ادامه یافت (دقیقه 100). تجویز همزمان عصاره با انفوزیون وریدی کرباکول تاثیری بر روی ترشح اسید نداشت.نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده عصاره آبی میوه گیاه سنجد دارای یک عمل آنتی اسید بر روی ترشح تحریک شده اسید توسط تجویز داخل معدی آن است که این اثر بستگی به  pHداخل معده دارد. این احتمال وجود دارد که اثر مهاری میوه سنجد توسط سیستم کلی نرژیکی یا غشاهای غیرعصبی اعمال شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    الیاسی، افسانه، مندی پور، مهرنوش، و کمالی نژاد، محمد. (1387). اثر داخل معدی میوه سنجد (.Elaeagnus angustifolia L) بر روی ترشح اسید در موش مدل pylorus-ligated. گیاهان دارویی، 7(27)، 82-91. SID. https://sid.ir/paper/15582/fa

    Vancouver: کپی

    الیاسی افسانه، مندی پور مهرنوش، کمالی نژاد محمد. اثر داخل معدی میوه سنجد (.Elaeagnus angustifolia L) بر روی ترشح اسید در موش مدل pylorus-ligated. گیاهان دارویی[Internet]. 1387؛7(27):82-91. Available from: https://sid.ir/paper/15582/fa

    IEEE: کپی

    افسانه الیاسی، مهرنوش مندی پور، و محمد کمالی نژاد، “اثر داخل معدی میوه سنجد (.Elaeagnus angustifolia L) بر روی ترشح اسید در موش مدل pylorus-ligated،” گیاهان دارویی، vol. 7، no. 27، pp. 82–91، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15582/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button