مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,476
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

695
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه حداقل غلظت مهاری (MIC) برخی اسانس های گیاهی بومی ایران بر رشد جدایه های کاندیدا آلبیکنس مقاوم و حساس به داروهای آزول

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 44

چکیده

 مقدمه: گونه های کاندیدا مهم ترین عوامل عفونت های قارچی در انسان و حیوان هستند. در بین گونه های کاندیدا کاندیدا آلبیکنس مهم ترین عامل ایجاد عفونت های کاندیدایی است. بررسی های مختلف مقاومت گونه های مختلف کاندیدا را نسبت به داروهای ضدقارچی نشان می دهد. امروزه دانشمندان به طب سنتی و استفاده از گیاهان دارویی نگرش ویژه ای دارند.هدف: هدف از این بررسی تعیین حداقل غلظت مهاری  اسانس های آویشن شیرازی, شمعدانی و درمنه بر رشد کاندیدا آلبیکنس های جدا شده از عفونت های مخاطی دهان, واژن و ناخن است. در این میان کاندیدا آلبیکنس های مقاوم به فلوکونازول و کلوتریمازول با کاندیدا آلبیکنس های حساس به داروهای مذکور از نظر حساسیت به اسانس های گیاهی مقایسه می شوند.روش بررسی: در این مطالعه 30 جدایه کاندیدا آلبیکنس (16 جدایه مقاوم به دارو و 14 جدایه حساس به آزول) به دست آمده از دهان, واژن و ناخن بیماران مبتلا به کاندیدیازیس بررسی شد. جهت تعیین حساسیت به اسانس های مورد نظر از روش ماکرودایلوشن براث استفاده شد و بدین منظور رقت های سریالی از هر اسانس در لوله های حاوی سابورو گلوکز مایع تهیه شد. اسانس ها در ابتدا در DMSO (0.12) حل شدند. محلول مشابهی از DMSO بدون افزودن اسانس به عنوان کنترل استفاده شد. پس از طی زمان انکوباسیون و کشت مجدد از لوله ها MICs با مقایسه با لوله های کنترل تعیین شد.نتایج: در این بررسی MIC آویشن شیرازی بر ضد کاندیدا آلبیکنس 0.11-0.25 ml/ml (mean: 0.18 ml/ml) تعیین شد. این میزان برای شمعدانی 0.4-1.25 ml/ml (mean: 0.83 ml/ml), برای درمنه 0.62-1.25 ml/ml (mean: 1.18 ml/ml) تعیین شده است.نتیجه گیری: در این بررسی اثرات ضدکاندیدایی اسانس های آویشن شیرازی, شمعدانی و درمنه بر ضدکاندیدا آلبیکنس نشان داده و نیز تعیین شد که اختلاف قابل توجهی در میزان MIC اسانس های مورد بررسی بر ضدجدایه های حساس و مقاوم به دارو وجود ندارد و با توجه به مقاومت جدایه های مختلف کاندیدا آلبیکنس به داروهای سنتتیک مثل داروهای گروه آزول, این اسانس های گیاهی جانشینان مناسبی برای داروهای شیمیایی جهت درمان عفونت های کاندیدایی جلدی و مخاطی هستند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    کتیرایی، فرزاد، عیدی، سمانه، باهنر، علیرضا، زرین فر، حسین، و خسروی، علیرضا. (1387). مقایسه حداقل غلظت مهاری (MIC) برخی اسانس های گیاهی بومی ایران بر رشد جدایه های کاندیدا آلبیکنس مقاوم و حساس به داروهای آزول. گیاهان دارویی، 7(27)، 37-44. SID. https://sid.ir/paper/15593/fa

    Vancouver: کپی

    کتیرایی فرزاد، عیدی سمانه، باهنر علیرضا، زرین فر حسین، خسروی علیرضا. مقایسه حداقل غلظت مهاری (MIC) برخی اسانس های گیاهی بومی ایران بر رشد جدایه های کاندیدا آلبیکنس مقاوم و حساس به داروهای آزول. گیاهان دارویی[Internet]. 1387؛7(27):37-44. Available from: https://sid.ir/paper/15593/fa

    IEEE: کپی

    فرزاد کتیرایی، سمانه عیدی، علیرضا باهنر، حسین زرین فر، و علیرضا خسروی، “مقایسه حداقل غلظت مهاری (MIC) برخی اسانس های گیاهی بومی ایران بر رشد جدایه های کاندیدا آلبیکنس مقاوم و حساس به داروهای آزول،” گیاهان دارویی، vol. 7، no. 27، pp. 37–44، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15593/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button