مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,978
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

844
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات عصاره و اسانس آویشن باغی (Thymus vulgaris)، آویشن شیرازی (Zataria multiflora) و میخک (Eugenia caryophilata) بر روی سلول های Vero, Hela, Hep2 در محیط کشت سلولی با روش MTT

صفحات

 صفحه شروع 152 | صفحه پایان 156

چکیده

 مقدمه: با افزایش کاربرد اسانس ها و عصاره ها در فرآورده های غذایی, دارویی مختلف به همان نسبت می بایستی تاثیر کاربرد وسیع آنها از نظر سلامت نیز ارزیابی شود.هدف: کاربرد نگهدارنده های صنعتی و شیمیایی در فرآورده های غذایی, دارویی و محصولات آرایشی و بهداشتی رو به افزایش است. به دلیل اثرات جانبی و موتازنی این ترکیبات و مطالعه در مورد مواد طبیعی که قابلیت جایگزین شدن با نگهدارنده های شیمیایی را داشته باشند ضروری به نظر می رسد. در این مطالعه درصد viability سلول های Vero, hep2 ,Hela در مواجه با رقت های انتخابی از عصاره و اسانس آویشن باغی و شیرازی و میخک در زمان های 24, 48 و 72 ساعت و با روش MTT تعیین و مقایسه شده است. عصاره ها با روش پر کولاسیون و به کار بردن متانول به عنوان حلال و اسانس ها با دستگاه کلونجر تهیه شدند. عصاره ها سانتریفیوژ شده و سریال رقتی از عصاره و اسانس با غلظت های 1875/0, 375/0, 75/0, 5/1, 3, 6, 12 و 24 ppm  تهیه و سپس با رده های سلولی Vero, Hela, hep2 در محیط کشت مجاور شدند.نتایج: تمام اسانس ها و عصاره های مورد بررسی در غلظت های خاصی اثر سایتوپاتولوژیک بر روی هر سه رده سلولی نشان دادند. مقادیر این غلظت ها از حداقل 04/0 تا حداکثر 3 میکروگرم در میلی لیتر را شامل می شد.نتیجه گیری: از نتایج این تحقیق پیشنهاد می شود که در کاربرد اسانس ها در فرآورده های غذایی, دارویی و محصولات آرایشی و بهداشتی توجه به ایمنی اهمیت بیشتری پیدا می کند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رحیمی فرد، ناهید، پاک زاد، سعیدرضا، شعیبی، شهرام، هدایتی، محمدحسین، حاجی مهدی پور، هما، مطهری نیا، وحیده، مهرافشان، لیلا، جوادی، آیدا، و پیرعلی همدانی، مرتضی. (1388). بررسی اثرات عصاره و اسانس آویشن باغی (Thymus vulgaris), آویشن شیرازی (Zataria multiflora) و میخک (Eugenia caryophilata) بر روی سلول های Vero, Hela, Hep2 در محیط کشت سلولی با روش MTT. گیاهان دارویی، 9(30)، 152-156. SID. https://sid.ir/paper/15602/fa

    Vancouver: کپی

    رحیمی فرد ناهید، پاک زاد سعیدرضا، شعیبی شهرام، هدایتی محمدحسین، حاجی مهدی پور هما، مطهری نیا وحیده، مهرافشان لیلا، جوادی آیدا، پیرعلی همدانی مرتضی. بررسی اثرات عصاره و اسانس آویشن باغی (Thymus vulgaris), آویشن شیرازی (Zataria multiflora) و میخک (Eugenia caryophilata) بر روی سلول های Vero, Hela, Hep2 در محیط کشت سلولی با روش MTT. گیاهان دارویی[Internet]. 1388؛9(30):152-156. Available from: https://sid.ir/paper/15602/fa

    IEEE: کپی

    ناهید رحیمی فرد، سعیدرضا پاک زاد، شهرام شعیبی، محمدحسین هدایتی، هما حاجی مهدی پور، وحیده مطهری نیا، لیلا مهرافشان، آیدا جوادی، و مرتضی پیرعلی همدانی، “بررسی اثرات عصاره و اسانس آویشن باغی (Thymus vulgaris), آویشن شیرازی (Zataria multiflora) و میخک (Eugenia caryophilata) بر روی سلول های Vero, Hela, Hep2 در محیط کشت سلولی با روش MTT،” گیاهان دارویی، vol. 9، no. 30، pp. 152–156، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15602/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button