مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,645
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

767
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات عصاره روغنی سیاه دانه (.Nigella sativa L) بر باکتری استافیلوکوکوس طلایی استاندارد و مقایسه اثر آن با آنتی بیوتیک‏ های سفتازیدیم، سفوروکسیم، سفاکلور و سفاماندول

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 33

چکیده

 مقدمه: استفاده از اثرات ضد میکروبی گیاهان دارویی از گذشته های دور مورد نظر بوده است. تحقیقات اخیر نیز در این زمینه نشانگر اهمیت و کاربرد این گونه گیاهان است. در مورد سیاه دانه نیز گزارش هایی مبنی بر تاثیر ضد میکروبی وجود دارد.هدف: در این مطالعه تاثیر ضد میکروبی روغن دانه های سیاه دانه علیه دو گونه از باکتری های استافیلوکوکوس طلایی مورد آزمایش و سنجش قرار گرفته و پس از تعیین حداقل غلظت مهار کنندگی (MIC) آن, با برخی از آنتی بیوتیک های اختصاصی مقایسه شده است.روش بررسی: در این بررسی از سیاه دانه تحت شرایط فشار در سرما عصاره روغنی تهیه گردید, سپس دو سویه استاندارد باکتری استافیلوکوکوس طلایی (2572, 1112 ATCC) فعال و در محیط کشت تریپتی کیس سوی بروث, رقت استاندارد (MF 0.5) آماده شد. از عصاره روغنی سیاه دانه (رقت 0.5 , 0.25 , 0.06 , 0.03 درصد) سوسپانسیون میکروبی تهیه و مدت 24 ساعت در 35 درجه سانتی گراد انکوباسیون شده و نتایج ثبت گردید. جهت سنجش حساسیت میکروارگانسیم ها از دیسک های حاوی 30 میکروگرم آنتی بیوتیک (ساخت شرکت دیفکو) و روش انتشار دیسک (کربی- بائر) استفاده و با تاثیر عصاره روغنی مقایسه شد.یافته ها: تاثیر عصاره روغنی سیاه دانه در رقت  16/1 برابر MIC باکتری استافیلوکوکوس طلایی (2572) و در رقت 10/1 معادل MIC سویه (1112) بود. میزان اثر عصاره خالص و رقت های 0.125 و 0.26 با حساسیت باکتری ها نسبت به دیسک های آنتی بیوتیک به کار رفته برابری داشت.نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصله از این مطالعه و برخی از بررسی های مشابه با سایر باکتری ها, به نظر می رسد عصاره روغنی سیاه دانه اثر ضداستافیلوکوکی مناسبی داشته و با تاثیر آنتی بیوتیک های سفتازیدیم, سفوروکسیم, سفاکلور و سفاماندول در شرایط آزمایشگاهی قابل مقایسه است. با انجام بررسی های تجربی بیشتر می توان از تاثیر ضد میکروبی عصاره روغنی سیاه دانه در کنترل و درمان عفونت های باکتریایی استافیلوکوکوس استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    نیاکان، محمد، میری، سیدروح اله، ناصری، محسن، کریمی، مهرداد، و منصوری، صادق. (1385). اثرات عصاره روغنی سیاه دانه (.Nigella sativa L) بر باکتری استافیلوکوکوس طلایی استاندارد و مقایسه اثر آن با آنتی بیوتیک‏ های سفتازیدیم, سفوروکسیم, سفاکلور و سفاماندول. گیاهان دارویی، 5(19)، 29-33. SID. https://sid.ir/paper/15624/fa

    Vancouver: کپی

    نیاکان محمد، میری سیدروح اله، ناصری محسن، کریمی مهرداد، منصوری صادق. اثرات عصاره روغنی سیاه دانه (.Nigella sativa L) بر باکتری استافیلوکوکوس طلایی استاندارد و مقایسه اثر آن با آنتی بیوتیک‏ های سفتازیدیم, سفوروکسیم, سفاکلور و سفاماندول. گیاهان دارویی[Internet]. 1385؛5(19):29-33. Available from: https://sid.ir/paper/15624/fa

    IEEE: کپی

    محمد نیاکان، سیدروح اله میری، محسن ناصری، مهرداد کریمی، و صادق منصوری، “اثرات عصاره روغنی سیاه دانه (.Nigella sativa L) بر باکتری استافیلوکوکوس طلایی استاندارد و مقایسه اثر آن با آنتی بیوتیک‏ های سفتازیدیم, سفوروکسیم, سفاکلور و سفاماندول،” گیاهان دارویی، vol. 5، no. 19، pp. 29–33، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15624/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button