مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,346
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

239
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقایسه ای اثرات ضد میکروبی عصاره ی آبی گیاه هوفاریقون و میکروامولسیون تولید شده از آن بر سویه های کلینیکی گرم منفی

صفحات

 صفحه شروع 1816 | صفحه پایان 1827

چکیده

 مقدمه: هوفاریقون گیاهی با خاصیت دارویی است که در طب سنتی به آثار ضدافسردگی و ضدمیکروبی آن اشاره شده است. در این تحقیق, با ارائه ی فرم نوینی از عصاره ی گیاه هوفاریقون به صورت میکروامولسیون, خواص ضدمیکروبی آن در قیاس با میکروامولسیون بر روی سویه های کلینیکی گرم منفی بررسی شد.مواد و روش ها: در این پژوهش, از 10 نوع سویه ی کلینیکی گرم منفی استفاده شد. ابتدا عصاره ی آبی گیاه هوفاریقون در دمای جوش تهیه شد و سپس ساختار میکروامولسیونی آن با کمک 2 نوع امولسیفایر در مقیاس نانو فراهم شد. خواص ضدباکتریایی دو ماده ی فوق, با تعیین قطر هاله ی ممانعت از رشد به روش دیسک دیفیوژن و تعیین حداقل غلظت ممانعت از رشد (MIC) به روش میکروپلیت دایلوشن, ارزیابی شد. کدورت عصاره با دستگاه الایزاریدر تعیین شد.یافته ها: عصاره ی هوفاریقون روی باکتری سالمونلاتیفی در غلظت 8 میلی گرم در میلی لیتر با قطر 42 میلی متر بیشترین هاله را ارائه داد و میکروامولسیون آن روی همین باکتری در غلظت 0.1 میلی گرم در میلی لیتر هاله ی 30 میلی متری تشکیل داد؛ ولی روی سودوموناس عدم تشکیل هاله مشاهده شد. بیشترین اثر عصاره با حداقل MIC به میزان 0.01563 میلی گرم در میلی لیتر روی سالمونلا و برای شیگلا 0.00625 میلی گرم در میلی لیتر بود. MIC عصاره برای اشرشیاکلی و پروتئوس 0.5 میلی گرم در میلی لیتر و برای میکروامولسیون 0.025 میلی گرم در میلی لیتر برای هر دو باکتری بود.نتیجه گیری: مقایسه ی تاثیر عصاره ی هوفاریقون و فرم نانوی تولیدشده از آن روی باکتری های گرم منفی نشان داد فرم میکروامولسیونی عصاره در غلظت بسیار کمتر, اثر ضدباکتریایی معادل عصاره ی غلیظ داشت؛ لذا استفاده از این فرم در مطالعات بالینی داروهای گیاهی توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    صدرنیا، مریم، ارجمندزادگان، محمد، و حبیبی، قاسم. (1396). بررسی مقایسه ای اثرات ضد میکروبی عصاره ی آبی گیاه هوفاریقون و میکروامولسیون تولید شده از آن بر سویه های کلینیکی گرم منفی. طب مکمل، 7(1 (پیاپی 22))، 1816-1827. SID. https://sid.ir/paper/215323/fa

    Vancouver: کپی

    صدرنیا مریم، ارجمندزادگان محمد، حبیبی قاسم. بررسی مقایسه ای اثرات ضد میکروبی عصاره ی آبی گیاه هوفاریقون و میکروامولسیون تولید شده از آن بر سویه های کلینیکی گرم منفی. طب مکمل[Internet]. 1396؛7(1 (پیاپی 22)):1816-1827. Available from: https://sid.ir/paper/215323/fa

    IEEE: کپی

    مریم صدرنیا، محمد ارجمندزادگان، و قاسم حبیبی، “بررسی مقایسه ای اثرات ضد میکروبی عصاره ی آبی گیاه هوفاریقون و میکروامولسیون تولید شده از آن بر سویه های کلینیکی گرم منفی،” طب مکمل، vol. 7، no. 1 (پیاپی 22)، pp. 1816–1827، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/215323/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button