مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,612
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

678
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اجزای اسانس، محتوی فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره گیاه گل راعی (.Hypericum perforatum L) جمع آوری شده از شمال ایران

صفحات

 صفحه شروع 218 | صفحه پایان 226

چکیده

 مقدمه: گل راعی .Hypericum perforatum L.) یکی از مهمترین و پرکاربرد ترین گیاهان دارویی در جهان بوده و کاربرد وسیعی در درمان افسردگی خفیف تا متوسط دارد. این جنس دارای گونه های متعددی است که مهمترین گونه آن H. perforatum می باشد.هدف: شناسایی اجزای اسانس و بررسی محتوی فنلی و میزان فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره گیاه گل راعی جمع آوری شده از منطقه تنکابن واقع در شمال ایران .روش بررسی: اسانس گیری از اندام های تازه به روش تقطیر با آب و با استفاده از دستگاه کلونجر صورت گرفت. اجزای اسانس با استفاده از دستگاه گروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی متصل به طیف نگارجرمی (GC/MS) شناسایی شد. محتوی فنلی و خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره متانولی گیاه به ترتیب با روش های فولین - سیوکالتو و رادیکال DPPH مورد مطالعه قرار گرفت.نتایج: در این مطالعه مونوترپن ها بیشترین اجزای اسانس (25.63 درصد) را تشکیل می دادند که بیشترین مقدار آن متعلق به آلفا پینن (21.88 درصد) بود. پس از آن آلکان ها (24.7 درصد), سزکویی ترپن ها (20.88 درصد) و هیدروکربن های الکلی (8.86 درصد) به ترتیب بیشترین جزء اسانس را به خود اختصاص می دادند. محتوی کل فنل عصاره متانولی این گیاه 50 میلی گرم در اکی والانت اسید گالیک بر گرم ماده خشک محاسبه شد و همچنین مقدارIC50  آن 34.37 میکرو گرم بر میلی لیتر به دست آمد.نتیجه گیری: آلفا - پینن یکی از مهمترین اجزای اسانس در این گیاه می باشد و همچنین عصاره این گیاه دارای محتوی فنلی بالایی بوده و از خاصیت آنتی اکسیدانی مناسبی برخوردار است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مرشدلو، محمدرضا، عبادی، علی، فتاحی مقدم، محمدرضا، و یزدانی، داراب. (1390). بررسی اجزای اسانس, محتوی فنلی و فعالیت آنتی ‌اکسیدانی عصاره‌ گیاه گل راعی (.Hypericum perforatum L) جمع آوری شده از شمال ایران . گیاهان دارویی، 11(ویژه نامه 8)، 218-226. SID. https://sid.ir/paper/15474/fa

    Vancouver: کپی

    مرشدلو محمدرضا، عبادی علی، فتاحی مقدم محمدرضا، یزدانی داراب. بررسی اجزای اسانس, محتوی فنلی و فعالیت آنتی ‌اکسیدانی عصاره‌ گیاه گل راعی (.Hypericum perforatum L) جمع آوری شده از شمال ایران . گیاهان دارویی[Internet]. 1390؛11(ویژه نامه 8):218-226. Available from: https://sid.ir/paper/15474/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا مرشدلو، علی عبادی، محمدرضا فتاحی مقدم، و داراب یزدانی، “بررسی اجزای اسانس, محتوی فنلی و فعالیت آنتی ‌اکسیدانی عصاره‌ گیاه گل راعی (.Hypericum perforatum L) جمع آوری شده از شمال ایران ،” گیاهان دارویی، vol. 11، no. ویژه نامه 8، pp. 218–226، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15474/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button