مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,101
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

624
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تاثیر غلظت های مختلف اکسین و قارچ های Piriformospora indica وSebacina vermifera روی نعناع فلفلی (Mentha piperita) و آویشن (Thymus vulgaris) در شرایط درون شیشه ای

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 22

چکیده

 مقدمه: نعناع فلفلی (Mentha piperita) و آویشن (Thymus vulgaris) دو گیاه بسیار بااهمیت از خانواده نعناعیان  (Lamiaceae)می باشند که در صنایع داروسازی, غذایی, آرایشی و بهداشتی کاربردهای زیادی دارد.هدف: هدف از این تحقیق تاثیر غلظت های مختلف اکسین و قارچ های Piriformospora indica وSebacina vermifera  روی رشد و نمو نعناع فلفلی و آویشن در شرایط کشت بافت بود.روش بررسی: دو آزمایش بطور جداگانه انجام گرفت, در اولین آزمایش تاثیر غلظت های مختلف اکسین (IAA, NAA, (IBA در رشد نعناع فلفلی و آویشن, و در دومین آزمایش تاثیر دو قارچ Piriformospora indica و Sebacina vermifera روی ارتفاع, طول ریشه و وزن بخش های هوایی و ریشه در شرایط درون شیشه ای در طرح کاملا تصادفی مورد ارزیابی قرار گرفت.نتایج: در آزمایش اول مشخص شد موثرترین هورمون برای رشد نعناع فلفلی غلظت یک میلی گرم در لیتر IBA و در آویشن موثرترین هورمون غلظت یک میلی گرم در لیتر IAA می باشد. با افزایش غلظت هورمون ها رشد گیاه کاهش یافت. در آزمایش دوم رشد در گیاهان تلقیح شده با قارچ به طور معنی داری افزایش یافت. بلندترین ارتفاع در گیاهان تلقیح شده با S. vermifera و بیشترین وزن در گیاهان تلقیح شده باP. indica  مشاهده شد. در نعناع تعداد گره ها و در آویشن تعداد شاخه ها به طور معنی داری افزایش پیدا کرد.نتیجه گیری: این نتایج نشان می دهد که بهترین هورمون برای کشت بافت نعناع فلفلی و آویشن به ترتیب غلظت یک میلی گرم در لیتر IBA و IAA می باشد. همچنین با استفاده از این قارچ ها می توان رشد و توسعه این گیاهان را افزایش داد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کاری دولت آبادی، حسین، محمدی گل تپه، ابراهیم، معینی، احمد، و ورما، آجت. (1391). ارزیابی تاثیر غلظت های مختلف اکسین و قارچ های Piriformospora indica وSebacina vermifera روی نعناع فلفلی (Mentha piperita) و آویشن (Thymus vulgaris) در شرایط درون شیشه ای. گیاهان دارویی، 11(ویژه نامه 9)، 13-22. SID. https://sid.ir/paper/15752/fa

    Vancouver: کپی

    کاری دولت آبادی حسین، محمدی گل تپه ابراهیم، معینی احمد، ورما آجت. ارزیابی تاثیر غلظت های مختلف اکسین و قارچ های Piriformospora indica وSebacina vermifera روی نعناع فلفلی (Mentha piperita) و آویشن (Thymus vulgaris) در شرایط درون شیشه ای. گیاهان دارویی[Internet]. 1391؛11(ویژه نامه 9):13-22. Available from: https://sid.ir/paper/15752/fa

    IEEE: کپی

    حسین کاری دولت آبادی، ابراهیم محمدی گل تپه، احمد معینی، و آجت ورما، “ارزیابی تاثیر غلظت های مختلف اکسین و قارچ های Piriformospora indica وSebacina vermifera روی نعناع فلفلی (Mentha piperita) و آویشن (Thymus vulgaris) در شرایط درون شیشه ای،” گیاهان دارویی، vol. 11، no. ویژه نامه 9، pp. 13–22، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15752/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button