مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,112
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

802
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ضد قارچی اسانس مورت بر کاندیدیازیس دهانی در رت های ایمنوساپرس

صفحات

 صفحه شروع 102 | صفحه پایان 116

چکیده

 مقدمه: شناسایی و کاربرد اسانس های گیاهان دارویی می تواند در مقابله با مقاومت دارویی به عفونت ها مفید باشد.هدف: ارزیابی اثر ضد قارچی اسانس مورت (Myrtus communis L.) بر کاندیدیازیس دهانی در رت های ایمونوساپرس.مواد و روش ها: اسانس مورت سبز به روش تقطیر با آب استخراج شد و نوع و میزان ترکیب های تشکیل دهنده اسانس نیز توسط دستگاه GC/MS و GC مشخص گردید. MIC اسانس مورت و نیستاتین با استفاده از روش ماکرودایلوشن (رقت لوله ای) تعیین شد. 35 سر رت با وزن 20±200 گرم در 5 گروه درمانی7 تایی شامل (1) گرو دارونما, (2) گروه درمان شده با اسانس مورت سبز (2 برابر MIC),(3) گروه درمان شده با نیستاتین, (4) گروه غیر ایمنوساپرس ولی آلوده, و (5) گروه ایمنوساپرس اما غیر آلوده, به طور تصادفی قرار گرفتند. عامل بیماری از یک ایزوله کاندیدا آلبیکنس با خصوصیات بیماری زایی قوی از یک بیمار مبتلا به واژینیت حاد تهیه شده بود. سطح عفونت و تعیین اثرات درمانی توسط روش های میکروبیولوژیکی و هیستوپاتولوژیکی و معاینات بالینی ارزیابی شد.نتایج: آلفا پینن, لیمونن, 1 و 8 سینئول, لینالول, آلفا ترپینول و لینالئول استات از ترکیبات عمده اسانس مورت سبز بودند. MIC اسانس مورت سبز برابر mg/ml 2 وMIC نیستاتین برابر µgr/ml 4 تعیین شد. ارزیابی های میکروبیولوژیک و هیستوپاتولوژیک نشان داد که اسانس مورت دارای به طور معنی داری (P<0.01) تاثیر بازدارنده بر Candida albicans داشته است. البته کانون های محدودی از عفونت در برخی از نقاط مخاط پشت زبان وجود داشته که ممکن است به صورت نهفته باقی مانده و باعث عود بیماری شوند.نتیجه گیری: درمان توسط اسانس مورت سبز با غلظت دارویی معادل 2 برابر MIC برای ریشه کنی کاندیدیازیس دهانی در رت های ایمنوساپرس کافی نبوده است. بنابراین, بایستی دوزهای بیشتر از 2 برابر MIC از اسانس برای کنترل مناسب کاندیدیازیس مورد ارزیابی قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    نجیب زاده، تیمور، یادگاری، محمدحسین، نقدی بادی، حسنعلی، و صالح نیا، علی نظر. (1390). اثر ضد قارچی اسانس مورت بر کاندیدیازیس دهانی در رت های ایمنوساپرس. گیاهان دارویی، 10(38)، 102-116. SID. https://sid.ir/paper/15764/fa

    Vancouver: کپی

    نجیب زاده تیمور، یادگاری محمدحسین، نقدی بادی حسنعلی، صالح نیا علی نظر. اثر ضد قارچی اسانس مورت بر کاندیدیازیس دهانی در رت های ایمنوساپرس. گیاهان دارویی[Internet]. 1390؛10(38):102-116. Available from: https://sid.ir/paper/15764/fa

    IEEE: کپی

    تیمور نجیب زاده، محمدحسین یادگاری، حسنعلی نقدی بادی، و علی نظر صالح نیا، “اثر ضد قارچی اسانس مورت بر کاندیدیازیس دهانی در رت های ایمنوساپرس،” گیاهان دارویی، vol. 10، no. 38، pp. 102–116، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15764/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button