مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,858
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

733
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغییرات میزان کروسین، پیکروسین و سافرانال و ویژگی های زراعی زعفران (.Crocus sativus L) تحت تاثیر کودهای زیستی و شیمیایی فسفره

صفحات

 صفحه شروع 58 | صفحه پایان 68

چکیده

 مقدمه: کودهای زیستی به عنوان جایگزینی برای کودهای شیمیایی در کشاورزی پایدار مطرح هستند که موجب حاصلخیزی خاک و رشد گیاه می شوند. بنابراین, بررسی اثر کودهای زیستی از جمله فسفر زیستی بر گیاهان دارویی مهم نظیر زعفران از اهمیت ویژه ای برخوردار است.هدف: ارزیابی تاثیر کود زیستی و شیمیایی فسفر بر عملکرد کمی و میزان ترکیبات موثره مهم زعفران (Crocus sativus L.).روش بررسی: این مطالعه در منطقه آبسرد - تهران در سال های 1386 تا 1387 در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار و چهار تیمار کودی اجرا شد. تیمارهای کودی شامل شاهد یا بدون مصرف کود فسفره (p1), کود شیمیایی فسفات آمونیوم به میزان 150 کیلوگرم در هکتار (p2), کود زیستی بارور 2 به میزان 100 گرم در هکتار (p3) و تیمار مصرف تلفیقی کود شیمیایی فسفات آمونیوم به میزان 75 کیلوگرم در هکتار و کود زیستی بارور 2 به میزان 50 گرم در هکتار (p4) بودند.نتایج: تیمارهای کودی بر طول کلاله و خامه تازه, طول و تعداد برگ, وزن کورم, عملکرد کلاله و خامه, میزان پیکروسین, سافرانال و کروسین زعفران تاثیر معنی داری داشته است (p<0.01). اگر چه عملکرد کلاله و خامه در تیمار p2 و تیمار p4 تفاوت معنی داری نداشت, ولی مصرف 100 گرم کود زیستی در هکتار (p3) علاوه بر حصول بالاترین عملکرد زعفران, سبب افزایش حدود 13.77 درصدی عملکرد کلاله و خامه نسبت به تیمار کود شیمیایی فسفات آمونیوم (p2) شده است. تیمار p3 (100 گرم کود زیستی در هکتار), بهترین تیمار از نظر میزان پیکروسین بود. همچنین بیشترین میزان سافرانال و کروسین در تیمار تلفیقی فسفر به میزان 75 کیلوگرم در هکتار و کود زیستی بارور 2 به میزان 50 گرم در هکتار (p4) حاصل شد.نتیجه گیری: عملکرد کمی و کیفی گیاه زعفران با کاربرد کودهای زیستی و شیمیایی فسفره افزایش یافت. همچنین با مصرف کود زیستی فسفره می توان مصرف کود شیمیایی فسفر را کاهش داد که حرکتی در راستای کشاورزی پایدار و کاهش آلودگی های زیستی می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    نقدی بادی، حسنعلی، امیدی، حشمت، گلزاد، علی، ترابی، حسین، و فتوکیان، محمدحسین. (1390). تغییرات میزان کروسین, پیکروسین و سافرانال و ویژگی ‌های زراعی زعفران (.Crocus sativus L) تحت تاثیر کودهای زیستی و شیمیایی فسفره. گیاهان دارویی، 10(40)، 58-68. SID. https://sid.ir/paper/15777/fa

    Vancouver: کپی

    نقدی بادی حسنعلی، امیدی حشمت، گلزاد علی، ترابی حسین، فتوکیان محمدحسین. تغییرات میزان کروسین, پیکروسین و سافرانال و ویژگی ‌های زراعی زعفران (.Crocus sativus L) تحت تاثیر کودهای زیستی و شیمیایی فسفره. گیاهان دارویی[Internet]. 1390؛10(40):58-68. Available from: https://sid.ir/paper/15777/fa

    IEEE: کپی

    حسنعلی نقدی بادی، حشمت امیدی، علی گلزاد، حسین ترابی، و محمدحسین فتوکیان، “تغییرات میزان کروسین, پیکروسین و سافرانال و ویژگی ‌های زراعی زعفران (.Crocus sativus L) تحت تاثیر کودهای زیستی و شیمیایی فسفره،” گیاهان دارویی، vol. 10، no. 40، pp. 58–68، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15777/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button