مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

752
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

605
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی عصاره اتانولی گیلاس در کاهش چربی های پلاسما در رت های دیابتی

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 48

چکیده

 مقدمه: دیابت ملیتوس یکی از بیماری های متابولیکی سیستم آندوکرینی است که ناشی از نقص در ترشح انسولین, عمل انسولین و یا هر دو می باشد. نقص انسولین منجر به هیپرگلیسمی مزمن همراه با اختلال در متابولیسم کربوهیدرات, چربی و پروﺗﺌین می شود. اساس درمان دیابت, تجویز انسولین و بعضی ترکیبات شیمیایی کاهنده قندخون می باشد که با توجه به عوارض جانبی متعدد آن ها, استفاده از گیاهان دارویی بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. گیلاس (خانواده رزاسه) دارای رنگیزه قدرتمند گیاهی به نام آنتوسیانین می باشد که موجب رنگ قرمز تیره در این میوه می شود و این ترکیبات یکی از غنی ترین منابع آنتی اکسیدانی هستند که قندخون, سطح انسولین, سطح کلسترول تام و تری گلیسرید را کاهش می دهند.هدف: این مطالعه به منظور تعیین اثرات هیپولیپیدمیک گیلاس در رت های دیابتی شده با آلوکسان می باشد.روش  بررسی: در این تحقیق اثر عصاره اتانولی سه گونه گیلاس بر میزان چربی های پلاسما در رت های دیابتی شده بررسی شد. برای این منظور از 36 رت نر بالغ به وزن متوسط 150-200 گرم در 6 گروه 6 تایی استفاده شد و بیماری دیابت با تزریق داخل صفاقی آلوکسان مونو هیدرات به میزان 120mg/kg القا شد. عصاره با دوز 200mg/kg به صورت خوراکی در رت های دیابتی شده در دوره تیمار 4 هفته ای گاواژ شد.نتایج: نتایج به دست آمده کاهش معنی دار میزان تری گلیسرید,LDL  را در رت های تیمار شده نسبت به گروه دیابتی نشان داد. با تجویز عصاره گیلاسی میزان HDL و کلسترول تام به طور معنی داری افزایش یافت.نتیجه گیری: این تحقیق نشان داد استفاده از عصاره گیلاس دارای اثرات هیپولیپیدمیک است و در نتیجه عصاره این گیاه می تواند در کنترل و پیشگیری از عوارض دیابت موثر باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تحسینی، لاچین، حیدری، رضا، ایلخانی پور، مینو، زارع، صمد، و نجاتی، وحید. (1388). بررسی عصاره اتانولی گیلاس در کاهش چربی های پلاسما در رت های دیابتی. گیاهان دارویی، 9(33)، 41-48. SID. https://sid.ir/paper/15865/fa

    Vancouver: کپی

    تحسینی لاچین، حیدری رضا، ایلخانی پور مینو، زارع صمد، نجاتی وحید. بررسی عصاره اتانولی گیلاس در کاهش چربی های پلاسما در رت های دیابتی. گیاهان دارویی[Internet]. 1388؛9(33):41-48. Available from: https://sid.ir/paper/15865/fa

    IEEE: کپی

    لاچین تحسینی، رضا حیدری، مینو ایلخانی پور، صمد زارع، و وحید نجاتی، “بررسی عصاره اتانولی گیلاس در کاهش چربی های پلاسما در رت های دیابتی،” گیاهان دارویی، vol. 9، no. 33، pp. 41–48، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15865/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button