Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,072
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

648
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اجزا و اثرات ضدباکتریایی اسانس گیاه .Stachys acerosa Boiss

صفحات

 صفحه شروع 108 | صفحه پایان 115

چکیده

 مقدمه: گیاه Stachys acerosa Boiss. از خانواده نعنائیان یکی از گیاهان بومی ایران می باشد.هدف: با توجه به عدم وجود گزارش مدون در مورد این گیاه و در عین حال استفاده های درمانی سایر گونه های آن در تحقیق حاضر به بررسی اجزا و اثرات ضدباکتریایی اسانس سرشاخه گل دار و بدون گل این گیاه و ساختمان ماده موثره با اثر ضدباکتریایی آن پرداخته شده است.روش بررسی: سرشاخه های گل دار و بدون گل گیاه از منطقه لاله زار کرمان جمع آوری شد و پس از خشک کردن اسانس آنها توسط دستگاه کلونجر به دست آمد. اسانس ها با استفاده از دستگاه GC-MS و اندیس بازداری آنالیز شد. اثرات ضدمیکروبی اسانس ها علیه باکتری های: Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis, Escherichia coli, Bacillus subtilis,Klebsiella pneumoniae  و Pseudomonas aerogenosa با استفاده از روش بیواتوگرافی روی پلیت سیلیکاژل GF254 در سیستم حلال تولوئن - اتیل استات (93:7) بررسی شد.نتایج: سرشاخه گل دار و بدون گل به ترتیب دارای 0.09 و 0.11 درصد اسانس شفاف زرد رنگ و جزء عمده کریزانتنیل استات و لینالول بودند. بیشترین اثرات ضدباکتریایی با استفاده از روش TLC در Rf=0.5-0.6 در مورد اسانس سرشاخه بدون گل دیده شد و پس از جداسازی این فراکسیون و شناسایی آن با GC-MS, کارواکرول به عنوان جزء اصلی آن شناسایی شد.نتیجه گیری: در مورد اثرات ضدباکتریایی سایر گونه های Stachys گزارش های متعددی وجود دارد که کریزانتنیل استات و لینالول به عنوان اجزای اصلی اسانس آنها گزارش شده است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مصحفی، محمدحسن، مفیدی، امیر، مهربانی، مهرناز، و مهربانی، میترا. (1388). بررسی اجزا و اثرات ضدباکتریایی اسانس گیاه .Stachys acerosa Boiss. گیاهان دارویی، 9(33)، 108-115. SID. https://sid.ir/paper/15875/fa

    Vancouver: کپی

    مصحفی محمدحسن، مفیدی امیر، مهربانی مهرناز، مهربانی میترا. بررسی اجزا و اثرات ضدباکتریایی اسانس گیاه .Stachys acerosa Boiss. گیاهان دارویی[Internet]. 1388؛9(33):108-115. Available from: https://sid.ir/paper/15875/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسن مصحفی، امیر مفیدی، مهرناز مهربانی، و میترا مهربانی، “بررسی اجزا و اثرات ضدباکتریایی اسانس گیاه .Stachys acerosa Boiss،” گیاهان دارویی، vol. 9، no. 33، pp. 108–115، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15875/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا