مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

613
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

587
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر مصرف زیره کوهی بر شاخص های سندرم متابولیکی، قدرت عضلانی و عملکرد قلبی-تنفسی زنان میانسال فعال: یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده

صفحات

 صفحه شروع 143 | صفحه پایان 152

چکیده

 مقدمه: اثر زیره کوهی (Bunium persicum (Boiss. ) B. Fedtsch. ) بر سندروم متابولیکی و آمادگی جسمانی افراد کمتر فعال, تحت مطالعه قرار گرفته است. هدف: هدف از تحقیق حاضر بررسی تأثیر مصرف زیره کوهی بر شاخص های سندرم متابولیکی, قدرت عضلانی و عملکرد قلبی-تنفسی زنان میانسال فعال بود. روش بررسی: روش تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی بود و 20 زن میانسال فعال انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (10=n) و کنترل (10=n) قرار گرفتند. ارزیابی ها در دو مرحله (قبل از مکمل سازی و پس از مکمل سازی) صورت گرفت. دوره مکمل سازی هشت هفته (روزانه 5/3 گرم پودر زیره کوهی) بود. ویژگی های عمومی آزمودنی ها, عملکرد قلبی-تنفسی, قدرت عضلانی, نیمرخ چربی, قند خون ناشتا, فشار خون و دور کمر اندازه گیری شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس دو عاملی با اندازه گیری های مکرر در سطح معنی داری 05/0>P استفاده شد. نتایج: مصرف زیره کوهی سطح تری گلیسرید را کاهش داد, اما بر وزن بدن, درصد چربی بدن, شاخص توده بدن, دور کمر, قند خون ناشتا, HDL-c, کلسترول تام, فشار خون سیستولیک, فشار خون دیاستولیک, قدرت عضلانی بالا تنه, قدرت عضلانی پایین تنه و عملکرد قلبی تنفسی تأثیر معنی داری نداشت. نتیجه گیری: مصرف زیره کوهی به مدت هشت هفته و روزانه 5/3 گرم سطوح تری گلیسرید را در زنان میانسال فعال بهبود می بخشد, اما به نظر نمی رسد تأثیری بر سایر شاخص های سندروم متابولیکی و اجزای منتخب آمادگی جسمانی داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    احمدزاده، مریم، مرادی، فتاح، و پاشایی، سامان. (1398). تأثیر مصرف زیره کوهی بر شاخص های سندرم متابولیکی, قدرت عضلانی و عملکرد قلبی-تنفسی زنان میانسال فعال: یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده. گیاهان دارویی، 18 (دوره4)(ویژه نامه شماره 12 )، 143-152. SID. https://sid.ir/paper/15906/fa

    Vancouver: کپی

    احمدزاده مریم، مرادی فتاح، پاشایی سامان. تأثیر مصرف زیره کوهی بر شاخص های سندرم متابولیکی, قدرت عضلانی و عملکرد قلبی-تنفسی زنان میانسال فعال: یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده. گیاهان دارویی[Internet]. 1398؛18 (دوره4)(ویژه نامه شماره 12 ):143-152. Available from: https://sid.ir/paper/15906/fa

    IEEE: کپی

    مریم احمدزاده، فتاح مرادی، و سامان پاشایی، “تأثیر مصرف زیره کوهی بر شاخص های سندرم متابولیکی, قدرت عضلانی و عملکرد قلبی-تنفسی زنان میانسال فعال: یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده،” گیاهان دارویی، vol. 18 (دوره4)، no. ویژه نامه شماره 12 ، pp. 143–152، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15906/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button